fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSkupština da pozove Vladu da pripremi listu proizvoda za ograničenje cijena

Skupština da pozove Vladu da pripremi listu proizvoda za ograničenje cijena

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor za ekonomiju, finansije i budžet prihvatio je zaključak poslanika Socilademokrata (SD), Damira Šehovića, kojim Skupština poziva Vladu da u najkraćem roku pripremi akt kojim će se utvrditi mjere i lista proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi.

Iz SD-a je saopšteno da je Odbor podržao predlog Šehovića, koji je koji je povodom dopuna Zakona o akzicama predložio usvajanje tog zaključka.

U zaključku se navodi da Skupština poziva Vladu da u najkraćem roku pripremi odgovarajući akt kojim će se definisati mjere i lista proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi.

„Kako bi na taj način stvorila pretpostavke za otklanjanje negativnih uticaja porasta cijene tih proizvoda, odnosno primjenu Zakona o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi“, dodaje se u Šehovićevom zaključku.

Kako je saopšteno, Odbor je takođe usvojio i Šehovićev predlog da se uz pomenuti podzakonski akt pripremi i program subvencija privrednim subjektim.

“Skupština poziva Vladu da uz podzakonski akt, koji će definisati mjere i listu proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, pripremi program subvencija namijenjen onim kategorijama privrednih subjekata koji će pomenutim mjerama biti pogođene, a sve sa ciljem očuvanja njihove konkurentnosti na tržištu”, navodi se u drugom prihvaćenom zaključku.

Iz SD-a su dodali da je Odbor na današnjoj sjednici takođe usvojio zaključak kojim Skupština poziva Vladu da pokrene regionalnu inicijativu primjene Direktive o plastici za jednokratnu upotrebu (Direktiva Evropske Unije 2019/904 o smanjenju uticaja određenih plastičnih proizvoda na životnu sredinu).

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije