fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSkijališta se pripremaju za predstojeću sezonu

Skijališta se pripremaju za predstojeću sezonu

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Turistički centar Durmitor počeo je intenzivne pripreme za zimsku turističku sezonu, pa se otvaranje skijališta očekuje 15. decembra, što će zavisti od visine sniježnog pokrivača i epidemijskih mjera.

Direktor skijališta Marinko Purić kazao je da će raditi dvije dvosjedne žičare i tri lifta, tri ugostiteljska objekta i skijašnica za izdavanje opreme za skijanje. Za razliku od prošle sezone, ove je u ponudi jedan lift više, jedan ugostiteljski objekat i skijašnica, pišu Dnevne novine.

“Odrađen je redovni jesenji atest vučnih užadi na žičarama i liftovima. Odrađen je redovni jesenji remont žičara i liftova, uspjeli smo da uradimo da profunkcioniše i lift koji nije radio prošle sezone. Rekonstruisana su dva ugostiteljska objekta, od kojih jedan takođe nije radio godinama unazad. Otvorena je i skijašnica, u kojoj imamo oko 100 pari skija i 20 sanki za iznajmljivanje”, kazao je Purić.

Cijene su konkurentne i, prema njegovim riječima, najpovoljnije u regionu.

“Dnevni ski-pas koštaće 11 EUR, a sezonski 180 EUR. Pravo na popust na kupovinu ski pasa mogu ostvariti gosti koji su smješteni u hotelima i registrovanom privatnom smještaju, uz potvrdu o plaćenoj boravišnoj taksi. Za stanovnike Pljevalja, u saradnji sa pljevaljskim Rudnikom uglja, važi popust od 25 odsto na svaki kupljeni ski-pas. Za stanovnike Žabljaka obezbijeđen je popust od 50 odsto za svaki kupljeni ski-pas”, kazao je Purić.

Ugostiteljska ponuda Turističkog centra Durmitor biće dostupna u tri ugostiteljska objekta nacionalni restoran, caffe bar i lounge bar. Otvaranje zimske turističke sezone je planirano za 15. decembar, uz napomenu da će ga usloviti epidemijska situacija i visina sniježnog pokrivača.

Ski-centar Hajla u Rožajama takođe spremo dočekuje predstojeću zimsku turističku sezonu. Upješno su obavljene sve pripreme, uklanjanje rastinja na samoj stazi i servisiranje mehanizacije. Ostaje im, kako kaže direktor skijališta Mirsad Kalač, samo da prikupe dokumentaciju za dobijanje dozvole za puštanje skijališta u rad.

“Ove godine nećemo mijenjati cijene od prethodne sezone, tako da će ona biti sedam EUR po osobi. Staza je duga 1,02 hiljade metara. Imamo ski-ltft tip sidro, a vožnja liftom traje pet minuta do vrha staze. Naše skijalište je u januaru najposjećenije mjesto u opštini”, rekao je Kalač.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije