fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSezona na Žabljaku u junu 70 odsto prosjeka iz 2019.

Sezona na Žabljaku u junu 70 odsto prosjeka iz 2019.

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Na Žabljaku je u juna zabilježena posjeta na nivou od 70 odsto one iz rekordne 2019. godinu, saopštila je direktorica žabljačke Turističke organizacije, Vanja Krgović Šarović.

“U prvoj polovini juna imali smo prve goste i mogu reći da smo zadovoljni posjetom, koja je bila iznenađujuća u odnosu na očekivano”, rekla je Krgović Šarović u Jutarnjem programu TVCG.

Ona je dodala da njihova očekivanja tek sada počinju, budući da su jul i avgust nainteresantniji na Žabljaku, prenosi portal RTCG.

“Iz dana u dan imamo sve više turista, a i vremenske prilike nam idu naruku”, kazala je Krgović Šarović.

Ona je dodala da je teško govoriti o rezervacijama, te da nemaju na rani buking na koji su navikli, usljed epidemiološke situacija.

“Od 15. jula do 15. avgusta imamo ozbiljniji priliv rezervacija i kad je hotelski smještaj u pitanju popunjenost za ovaj period je na nivou 60 odsto, dok je privatni smještaj za nekoliko procenata bolji”, saopštila je Krgović Šarović.

Ona smatra da podaci ulivaju optimizam da će špic sezone biti kvalitetan.

Kada je riječ o strukturi turista, u junu su dominirali Izraelci.

“Ovih dana imamo priliv turista iz Češke, Poljske i negdje, što je atipično za nas, iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajine i Kazahstana”, saopštila je Krgović Šarović.

Cjenovna politika je, prema njenim riječima, prilagođena okolnostima.

“Imamo snižene cijene u hotelima i privatnom smještaju, te popuste za boravak porodica sa djecom”, navela je Krgović Šarović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije