fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRast prinosa na državne obveznice spustio indekse

Rast prinosa na državne obveznice spustio indekse

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Dionice na američkim berzama pale su u srijedu, jer je pritisak zbog rastućih prinosa na državne obveznice nadjačao kontinuirani rast Nvidie.

Dow Jones je oslabio 1,06 odsto na 38.441,54 poena. S&P 500 je pao 0,74 odsto na 5.266,95 boda, označavajući njegovu prvu negativnu sesiju od posljednje tri.

Nasdaq je skliznuo 0,58 odsto na 16.920,58 poena, budući da je napredak Nvidie donekle ublažio gubitke za tehnološki bogat indeks, prenosi SEEbiz.

Nvidia se popela 0,8 odsto, poništivši raniji gubitak od 2,6 odsto.

Svih 11 sektora koji čine široki indeks S&P 500 povukli su se, naglašavajući širinu slabosti tržišta. Više od 440 dionica u indeksu bilo je u crvenom.

Ukupno je 27 od 30 dionica u Dow Jonesu palo.

Pad je posljedica rasta prinosa na desetogodišnji trezorski zapis iznad 4,6 odsto. Referentni prinos skočio je na problematične vrijednosti za ulagače u dionice nakon aukcije Ministarstva finansija u utorak koja je naišla na slabu potražnju.

Veći prinosi mogu smanjiti višestruke iznose koje su ulagači spremni da plate za dionice, povećati troškove pozajmljivanja, naštetiti potrošačkoj potrošnji i učiniti trezorske zapise i fondove tržišta novca privlačnijim.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...