fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRast cijena industrijskih proizvoda iz uvoza

Rast cijena industrijskih proizvoda iz uvoza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u drugom kvartalu su u odnosu na isti period prošle godine porasle 17,1 odsto, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su kazali da, u poređenju sa drugim kvartalom prošle godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 26,9 odsto, a prerađivačka industrija 17,1 odsto.

“Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u drugom kvartalu u odnosu na prvi kvartal bilježe rast od 6,8 odsto”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su rekli da, u poređenju sa prvim kvartalom, cijene u sektoru vađenje ruda i kamena u prosjeku su ostale nepromijenjene, dok prerađivačka industrija bilježi rast od 6,8 odsto.

Statističari su kazali da su cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u Crnoj Gori u drugom kvartalu u odnosu na isti prošlogodišnji period porasle 42,6 odsto.

“U poređenju sa drugim kvartalom prošle godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 26,7 odsto, a prerađivačka industrija 45,2 odsto”, rekli su iz Monstata.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u Crnoj Gori u drugom kvartalu u odnosu na prvi kvartal bilježe rast od 8,3 odsto.

“U poređenju sa prvim kvartalom, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 10,4 odsto, a prerađivačka industrija osam odsto”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije