fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan konkurs za subvencioniranje podstanara

Raspisan konkurs za subvencioniranje podstanara

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad raspisao je danas konkurs za subvencioniranje podstanara, čime će 500 građana, odnosno porodica koje imaju taj status u Podgorici, svakog mjeseca dobijati pomoć u iznosu od 50 EUR.

Pravo na subvenciju imaju podstanari sa prebivalištem u Podgorici, a subvencioniranje se odobrava na period od godinu, nakon čega se konkurs obnavlja.

Iz PG Biroa je saopšteno da je rok za prijavu na konkurs 30 dana.

“Za potrebe predaje dokumentacije biće obezbijeđen poseban šalter u šalterskoj sali na Trgu nezavisnosti u zgradi Skupštine Glavnog grada”, navodi se u saopštenju.

Komisija će, na osnovu dobijenih podataka, utvrditi rang listu.

“Nakon sprovedene procedure pristupiće se potpisivanju ugovora o naknadi dijela troškova zakupnine, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze zakupca i Glavnog grada”, dodaje se u saopštenju.

Svi detalji u vezi sa javnim pozivom dostupni su na linku https://podgorica.me/storage/22996/61f0f943bf792_Javni-poziv.docx

Obrazac za prijavu može se preuzeti na linku https://podgorica.me/storage/22997/61f0f945b0276_Obrazac-prijave.docx

Glavn grad je budžetom za ovu godinu opredijelio 300 hiljada EUR za program subvencioniranja plaćanja zakupnina za ljude koji se nalaze u podstanarskom statusu.

“Cilj je da se u složenoj ekonomskoj situaciji, izazvanoj pandemijom koronavirusa, pruži podršku onima kojima je najpotrebnija”, rekli su iz Glavnog grada.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije