fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan javni poziv za idejno rješenje toplifikacije Pljevalja

Raspisan javni poziv za idejno rješenje toplifikacije Pljevalja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) raspisala je danas jednostavnu nabavku za izradu idejnog rješenja za projekat toplifikacije Pljevalja, pod nazivom Za topla i čista Pljevlja – izgradnja primarnog toplovoda od Termoelektrane (TE) Pljevlja do grada.

Iz EPCG je saopšteno da je otvaranje ponuda zakazano za 2. decembar.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, naveo je da će nakon odabira najpovoljnijeg ponuđača projektant u roku od 45 dana, odnosno do kraja januara naredne godine, izraditi projekat, nakon čega slijedi revizija tog dokumenta i pribavljanje urbanističko-tehničkih (UT) uslova.

„Ove aktivnosti planiramo da završimo do kraja februara naredne godine, nakon čega ćemo raspisati javni poziv za izradu Glavnog projekta i izgradnju primarnog toplovoda od TE Pljevlja do grada, po principu projektuj i izgradi“, rekao je Rovčanin.

Očekivana dinamika je da se nakon izbora najpovoljnijeg izvođača izrade glavnog projekta, u periodu do 60 dana, i njegove revizije, u periodu do 20 dana, pristupi izvođenju radova.

„EPCG je u budžetskim sredstvima planirala 2,5 miliona EUR za projekat toplifikacije Pljevalja – Za topla i čista Pljevlja“, potvrdio je Rovčanin.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije