fbpx
18.1 C
Podgorica
March 23, 2023.
NaslovnicaMINA BusinessRajko Radošević izabran za predsjednika Odbora direktora CEDIS-a

Rajko Radošević izabran za predsjednika Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) biće Rajko Radošević, odlučeno je na prvoj konstitutivnoj sjednici tog tijela.

U novom sazivu Odbora direktora CEDIS-a su i Jelena Bošnjak, Ilija Miljanić, Miloš Krivokapić i Emir Sijarić.

Radošević je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, odsjek energetika. Radni odnos 1993. godine zasnovao je u Elektroprivredi (EPCG), gdje je obavljao više značajnih funkcija, među kojima šefa Odeljenja za održavanje, Odjeljanja za mjerenje i kontrolu i Službe za održavanje 35 kV vazdušnih vodova.

U CEDIS-u je od početka samostalnog poslovanja, gdje je bio na funciji šefa Službe za održavanje 35kV vazdušnih vodova, Centra za održavanje 0,4kV i 10kV mreže i Centra za obuku. Učestvovao je u realizaciji nekoliko većih projekata izgradnje objekata i infrastrukture CEDIS-a.

Radošević je član Inženjerske komore Crne Gore.

CEDIS se 30. juna 2016. godine izdvojio iz EPCG, od kada posluje kao samostalni pravni subjekat sa licencom za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema.

Osnovne djelatnosti CEDIS-a su distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 414 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Najčitanije

Centar za građansko obrazovanje (CGO), novi logo

Polarizacija u društvu posljedica neadekvatnog suočavanja sa prošlošću

Podgorica, (MINA) - Crnogorsko društvo je obilježeno polarizacijom, populizmom, klerikalizacijom, rastućom mizoginijom i govorom...