fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječna zarada u aprilu 529 EUR

Prosječna zarada u aprilu 529 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu je, prema podacima Monstata, iznosila 529 EUR i bila je 0,6 odsto viša u odnosu na mart.

Prosječna neto zarada u aprilu je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasla 1,5 odsto.

Prosječna bruto zarada u aprilu iznosila je 790 EUR.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u aprilu u odnosu na mart zabilježile rast od 0,6 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period ostale na istom nivou”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su objasnili da su prosječne zarade bez poreza i doprinosa u aprilu u odnosu mart zabilježile rast u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 27,6 odsto, prerađivačka industrija 6,5 odsto, snabdijevanje električnom energijom 2,2 odsto, usluge smještaja i ishrane 1,3 odsto.

Zarade su porasle i u sektorima informisanje i komunikacije, saobraćaj i skladištenje i finansijske djelatnosti i osiguranje po jedan odsto, građevinarstvo 0,9 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 0,8 odsto, državna uprava i trgovina na veliko i malo po 0,3 odsto, umjetnost zabava i rekreacija i ostale uslužne djelatnosti po 0,2 odsto.

“Pad je zabilježen u sektorima poslovanje sa nekretninama 2,7 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 1,1 odsto, snabdijevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama 0,4 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti i obrazovanja po 0,2 odsto i vađenje ruda i kamena 0,1 odsto”, rekli su iz Monstata.

Najčitanije

Danijel Hagari IDF

Iran lansirao dronove ka Izraelu

Jerusalim, (MINA) - Iran je lansirao veliki broj bespilotnih letjelica ka Izraelu, saopštila je...