fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan račun u februaru 40,32 EUR

Prosječan račun u februaru 40,32 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječan februarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 40,32 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,69 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 54,17 EUR”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su rekli da će čak 58,9 odsto domaćinstava dobiti račun u vrijednosti do 30 EUR, a od 30 do 50 EUR 14,6 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR 18,2 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 8,3 odsto kupaca.

“Broj redovnih platiša, koji su ostvarili pravo na popust, je 148,2 hiljade, odnosno 38,48 odsto domaćinstava u Crnoj Gori”, dodaje se u saopštenju.

Iz EPCG su podsjetili da su sva domaćinstva u Pljevljima, ukupno 15,14 hiljada, dobila februarski račun sa obračunatim popustom.

Domaćinstva su u februaru potrošila oko 139 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko 3,02 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u januaru, a u odnosu na februar prošle godine potrošnja je veća 14,5 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Poraz od Portugala i oproštaj od Zlatne lige

Podgorica, (MINA) - Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Santo...