fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan aprilski račun 28,73 EUR

Prosječan aprilski račun 28,73 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječan aprilski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 28,73 EUR.

„Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju u vrijednosti od 17,09 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 34,03 EUR“, navodi se u saopštenju.

Čak 67 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, od 30 do 50 EUR 17,6 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR 12,7 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 2,7 odsto kupaca.

„Broj potrošača koji su dobili popust je 201,02 hiljade, odnosno 51,07 odsto domaćinstava u Crnoj Gori“, precizirali su iz EPCG.

Domaćinstva su u aprilu potrošila 102,3 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 18,96 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u martu, a u odnosu na april prole godine potrošnja je manja 10,71 odsto.

U toku je akcija Podijelimo teret, kojoj se mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije.

„Dug mogu otplaćivati po izuzetno povoljnim uslovima: 20 EUR fiksna mjesečna rata, bez daljeg obračuna zatezne kamate i bez prinudnih mjera isključenja sa mreže, dok se poštuje sporazum i redovno izmiruju tekući računi“, navodi se u saopštenju.

Drugi mjesec za redom svi građani Crne Gore mogu igrati eukativno-zabavni kviz Dobra energija, na svojim mobilnim telefonima. Za pokazano znanje, obezbijeđene su sedmične, mjesečne i glavna nagrada, putovanje po izboru u vrijednosti hiljadu EUR. Igrica se može preuzeti sa Google i Apple prodavnice.

Za sve dodatne informacije, na raspolaganju je call centar na broju 19100, web portal www.epcg.com, poslovnice širom Crne Gore i profili EPCG na društvenim medijima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije