fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPronaći efikasnu strategiju za suzbijanje posljedica inflacije

Pronaći efikasnu strategiju za suzbijanje posljedica inflacije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnicima trgovačkih lanaca, prehrambene industrije i distributeri u Crnoj Gori spremni su da zajedno sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma pronađu efikasnu strategiju za ograničavanje cijena i suzbijanje posljedica inflacije.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, održao je danas značajan sastanak sa predstavnicima trgovačkih lanaca, prehrambene industrije i distributerima u Crnoj Gori.

“Sastanak je protekao u konstruktivnom duhu, a centralna tema razgovora bila je snabdjevenost tržišta proizvodima, cijene proizvoda i mogućnosti za nastavak zajedničke akcije Stop inflaciji“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su svi prisutni učesnici izrazili spremnost da zajedno sa Ministarstvom pronađu efikasnu strategiju za ograničavanje cijena i suzbijanje posljedica inflacije.

Nakon temeljne diskusije, razgovarano je o daljim koracima i pronalaženju modaliteta smanjivanja cijena najvažnjijih proizvoda.

Đurović je naglasio važnost saradnje između Vlade i privatnog sektora, kako bi se postigao održiv model snižavanja i ograničavanja maloprodajnih cijena.

On se zahvalio svim učesnicima na velikom odzivu i na spremnosti da budu društveno odgovorni i da učestvuju u daljim aktivnostima koje će pozitivno uticati na standard građana Crne Gore, posebno osjetljivih kategorija društva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...