fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromocija Tivta i Crne Gore u Nišu

Promocija Tivta i Crne Gore u Nišu

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija Tivat u saradnji sa Nacionalnom (NTO) predstavila je u Nišu turističku ponudu grada, ali i cijele Crne Gore.

Događaj je organizovan pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, a iniciran je uspostavljanjem prijateljske saradnje između Opštine Tivat i Niša, i svojevrsna je najava direktne avio-linije na relaciji Niš-Tivat, koja se očekuje sredinom juna.

U centru Niša u ponedjeljak je organizovan promotivni događaj zabavnog karaktera, u okviru kojeg je nastupila Leontina Vukomanović sa dječjim horom Čarolija iz Niša. Građanima su dijeljeni promotivni materijali, a organizovano je i nagradno izvlačenje, pa su oni najsrećnije ruke osvojili ljetovanja u Crnoj Gori.

Direktorica TO Tivat, Danica Banjević, pozvala je Nišlije da dođu u Tivat i Crnu Goru, prenosi Mediabiro.

„Vi ste se uželjeli mora, a more se uželjelo vas“, kazala je Banjević.

Ona je istakla da je u Crnoj Gori 2019. godine boravilo preko 400 hiljada turista iz Srbije, a samo linijom Niš–Tivat došlo je 7,5 hiljada gostiju.

„I javni i privatni sektor preduzimaju sve mjere kako bi se turisti u Crnoj Gori osjećali bezbjedno. Usvojeni su sigurnosno-zdravstveni protokoli. Direktna avio-linija omogućava da se do mora i odmora stigne za manje od sat vremena“, rekla je Banjević.

Na svečanoj večeri kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Niša, turističke privrede i medija, goste je u ime domaćina pozdravio i predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović napominjući da su stvoreni preduslovi za što jednostavniji dolazak na crnogorsko primorje.

„Turisti koji dolaze u Crnu Goru, u slučaju potrebe, biće zdravstveno zbrinuti. Poznati su zdravstveni protokoli. Za ulazak u zemlju nije potreban PCR test. Lokalne uprave i Vlada Crne Gore potrudili su se da turistička sezona prođe u najboljem redu“, kazao je Komnenović.

On je pozvao građane Niša da posjete Crnu Goru i Tivat, i najavio da će promocija Niša u Tivtu biti održana u septembru.

U nekoliko većih gradova u Srbiji u toku je takozvana Road show kampanja, u kojoj učestvuju lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Bara i Tivta, pa će slični promo događaji biti organizovani narednih dana u Beogradu i Novom Sadu.

Aktivnosti Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija, sa velikim interesovanje ispratili su niški mediji.

Komnenović je gostovao na niškoj televiziji Zona Plus zajedno sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, čije gostovanje se može pogledati na linku:

Banjević i menadžerka NTO-a Ljiljana Čukić gostovale su na Niškoj televiziji, a događaje je ispratila i televizija Belle Amie.

Najčitanije