fbpx
10.8 C
Podgorica
December 8, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessProizvodnja energije ogrijevnog drveta 790,51 hiljada kubika

Proizvodnja energije ogrijevnog drveta 790,51 hiljada kubika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Proizvodnja primarne energije ogrijevnog drveta, drvnog ostatka i sječke u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 790,51 hiljadu metara kubnih, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Proizvodnja peleta je, kako je saopšteno, iznosila 73,4 hiljade tona.

“Finalna potrošnja ogrijevnog drveta u sektoru domaćinstava iznosila je 566,3 hiljade metara kubnih, u sektoru industrije 42,73 hiljade kubika i ostalim sektorima 27,92 hiljade kubika”, navodi se u saopštenju.

Izvještaj Monstata koji se odnosi na bilans drvnih goriva sadrži godišnje podatke o proizvodnji, uvozu, izvozu, transformaciji, utrošku i raspodjeli drvnih goriva u Crnoj Gori u prošloj godini.

Izvještajne jedinice za bilans drvnih goriva su privredna društva koja se bave proizvodnjom i prodajom drvnih goriva. Bilans drvnih goriva obuhvata i podatke iz statističkih istraživanja iz oblasti statistiku energetike, spoljne trgovine, industrije, saobraćaja i poljoprivrede.

Proizvodnja domaće primarne energije je oblik energije koji nije bio podvrgnut procesu konverzije ili transformacije (ugalj, nafta, prirodni gas, biomasa, ogrijevno drvo, hidro energija, geotermalna, energija vjetra i solarna energija).

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije