fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProgram za subvencionisanje zarada počeo da se realizuje

Program za subvencionisanje zarada počeo da se realizuje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za subvencionisanje zarada, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije koronavirusa, počeo je da se realizuje u okviru trećeg seta mjera podrške privredi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

“Za ovaj Program je do kraja godine opredijeljen iznos od 18 miliona EUR za zarade zaposlenih kroz subvencije, za 25 hiljada zaposlenih, odnosno za 3,5 hiljada preduzeća“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Zahtjevi za subvencije se podnose, kao i u prethodnom periodu, elektronskim putem i upotrebom digitalnog sertifikata (uz obavezu prethodnog podnošenja IOPPD) posredstvom elektronskog servisa Program za dodjelu subvencija koji je realizovan na portalu Poreske uprave (PU) https://eprijava.tax.gov.me/TaxisPortal.

„Preduzetnici koji ne posjeduju digitalni sertifikat za rad sa e-servisima PU, zahtjev podnose unošenjem traženih podataka na veb stranici https://www.subvencije.me, uz prethodno podnešeni GPPFL/ZPO obrazac“, objasnili su iz Ministarstva.

Ministarstvo je takođe raspisalo javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unapređenje konkurentosti privrede za ovu godinu.

Za Program koji obuhvata 17 programskih linija, od kojih je 11 finansijske podrške, dvije nefinansijske, kao i četiri koje će se uporedo promovisati i sprovoditi, opredijeljeno je 5,08 miliona EUR.

Pravo učešća u Programu imaju domaća preduzeća, postojeći i potencijalni preduzetnici, zanatlije i klasteri, a svi aplikanti pojasnjenja mogu dobiti putem mejla [email protected].

Najčitanije