fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPriznanje EBRD-a peti put zaredom Hipotekarnoj banci

Priznanje EBRD-a peti put zaredom Hipotekarnoj banci

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hipotekarna banka je peti put zaredom dobila prestižno priznanje od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za najaktivniju u Crnoj Gori u prošloj godini.

EBRD je, u okviru svog Programa olakšavanja trgovine /Trade Facilitation Program/ (TFP), dodijelila nagrade za prošlu godinu najuspješnijim partnerskim bankama, a na crnogorskom tržištu Hipotekarna je u okviru tog programa prepoznata kao najaktivnija.

„Hipotekarna banka je u jednoj izazovnoj godini pokazala svoju stabilnost, otpornost i strateško djelovanje i time opravdala povjerenje svojih klijenata kojih je sve više. Izuzetno nas raduje ova vrsta prestižnog priznanja od EBRD-a, koje je i međunarodna potvrda našeg kvalitetnog i pažljivo utabanog profesionalnog pravca“, navodi se u saopštenju banke.

Predstavnici banke su kazali da su svjesni da priznanja predstavljaju “vjetar u leđa” i obavezuju da, uz profesionalni kadar kakav je u banci, posvećenost i marljiv rad, nastave putem progresa i kvaliteta.

Izvršni direktor EBRD-a za finansijske institucije, Francis Malige, rekao je je da dok obilježavaju njihovu 30. godišnjicu, mogu biti ponosni na svoja dostignuća.

“TFP je odigrao ključnu ulogu u podršci rastu malih i srednjih preduzeća koja su od ključnog značaja za otvaranje novih radnih mjesta, kao i u stvaranju veće jednakosti kada je riječ o mogućnostima u različitim društvenim zajednicama. Mnoge od naših nagrađenih banaka su uz našu pomoć razvile sopstvene poslove finansiranja privrede i opsežno su koristile program finansiranja trgovine EBRD-a, kao i naše nagrađivane programe obuka. Njihov uspjeh nas čini izuzetno ponosnim”, naveo je Malige.

Svečana dodjela nagrada održana je tokom prvog virtuelnog informativnog zasijedanja TFP-a, na marginama 30. godišnjeg sastanka EBRD-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije