fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUnaprijediti saradnju sa Savezom udruženja penzionera

Unaprijediti saradnju sa Savezom udruženja penzionera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Penzioneri su zbog svih trenutnih dešavanja najugroženija kategorija društva, ocijenio je ministar rada i socijalnog staranja, Admir Adrović i dodao da je neophodno unaprijediti saradnju tog resora sa Savezom udruženja penzionera.

Adrović se sastao sa predsjednikom Saveza udruženja penzionera Crne Gore, Brankom Vešovićem i potpredsjednikom Saveza udruženja penzionera, Ilijom Stanišićem, a sastanku je prisustvovao i državni sekretar Darko Stojanović.

Na sastanku je saopšteno da se radi na usklađivanju penzija kako bi se životni standard penzionera poboljšao.

„U skladu sa izmjenama i dopunama Zakonama o penzijskom i invalidskom osiguranju, uz redovno usklađivanje, najniža penzija u Crnoj Gori će iznositi 220 EUR“, navodi se u saopštenju.

Vešović je izrazio zadovoljsvo i zahvalnost jer im je pružena mogućnost da Adrovića bliže upoznaju sa problemima penzionera. On je kazao da na žalost u prethodnom periodu nijesu imali adekvatnu saradnju sa Ministarstvom, te je izrazio zadovoljstvo što je ta praksa počela da se mijenja.

On je upoznao Adrovića sa načinom funkcionisanja njihovog Saveza, kao i o aktivnostima koje žele da preuzmu u skorijoj budućnosti.

Adrović je zaključio da je nephodno unaprijediti saradnju Saveza penzionera i Ministarstva sa čim su saglasni iz Saveza udruženja penzionera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije