fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPPF Telekom grupa prodaje Telenor Crna Gora kompaniji 4iG

PPF Telekom grupa prodaje Telenor Crna Gora kompaniji 4iG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – PPF Telecom Group objavila je danas prodaju 100 odsto udjela Telenor Crna Gora mađarskoj kompaniji 4iG Nyrt.

Iz PPF Telecom Group-a saopšteno je da su se strane saglasile da ne otkrivaju cijenu transakcije, koja podliježe uobičajenom odobrenju nadležnog regulatornog tijela u Crnoj Gori. Završetak tog procesa očekuje se do kraja godine.

Izvršni direktor TMT CEE (Tehnologija, mediji, telekomunikacije za CEE region), PPF Telecom grupe, Marek Slačik, kazao je da se njihova poslovna strategija fokusira na tržišta koja nude značajan potencijal rasta i nose težinu u njihovom portfoliju.

„Stoga smo odlučili da prodamo Telenor Crna Gora kompaniji koja ima dugoročni interes da dalje razvija ovog mobilnog operatera “, rekao je Slačik.

On je kazao da je jedna od ključnih konkurentskih prednosti Telenora Crne Gore tim koji je uspio da zadrži lidersku poziciju na tržištu prihoda od mobilne telefonije i upravlja mobilnom mrežom koja je, prema nezavisnim mjerenjima, nagrađena priznanjem Best in Test u Crnoj Gori.

„Nakon završetka transakcije, očekujemo da će ovaj tim nastaviti da vodi poslovanje i pod novim vlasnikom”, dodao je Slačik.

PPF grupa je u julu 2018. godine kupila Telenorove telekomunikacione kompanije u Bugarskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Akvizicija je dovela do formiranja PPF Telekom Grupe u okviru strukture PPF Grupe. U 2020. godini poslovanje Telenora Crna Gora činilo je 1,1 odsto EBITDA -e PPF Telecom Grupe.

PPF Telecom Grupa je vodeći provajder telekomunikacionih usluga u regionu centralno-istočne Evrope, aktivan na šest tržišta (Bugarska, Češka Republika, Mađarska, Crna Gora, Srbija i Slovačka) koji pruža usluge mobilne i fiksne telefonije, interneta i kablovske televizije. Ima 18,3 miliona korisnika mobilne telefonije, 12 hiljada zaposlenih i 1,4 milijarde EUR EBITDA-e u prošloj godini.

PPF Telecom Grupa je bila pionir strukturnog razdvajanja u Evropi i organizovala svoje operacije u dva sektora: sektor telekomunikacionih usluga koje pruža usluge krajnjim korisnicima i sektor infrastrukture koje posjeduje i upravlja telekomunikacionim mrežama na veliko.

PPF Grupa posluje u 25 zemalja, ulažući u više tržišnih segmenata, kao što su finansijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i mašinstvo.

Rast PPF Grupe počiva na razvoju tradicionalnih i novih industrija, izgradnji savremene infrastrukture, digitalne ekonomije i povezivanju češkog talenata i mogućnosti sa globalnim prilikama. Njeno djelovanje se prostire od Evrope do Sjeverne Amerike i širom Azije. PPF grupa posjeduje sredstva u vrijednosti od 39,7 milijardi EUR i globalno zapošljava 94 hiljade, na kraju prošle godine.

4iG Nyrt je jedna od najvećih kompanija na mađarskom IT tržištu koja pruža sistemsku integraciju i IT usluge, kao i servisiranje usluga i outsourcing IT operacija. Kompanija, koja se kotira na Budimpeštanskoj berzi, ima za cilj diverzifikaciju svog portfolija i izlazak na nova tržišta u regionu centralno-istočne Evrope.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podrška za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je zainteresovane da se do...