fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotražuju 850 hiljada EUR sa dospjelim kamatama

Potražuju 850 hiljada EUR sa dospjelim kamatama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ročište za pokretanje postupka za uvođenje stečaja u kompleks Meljine, koji je pokrenula Opština Herceg Novi, odloženo je za kraj januara naredne godine.

Opština je pokrenula postupak zbog duga od oko 850 hiljada EUR, sa dospjelim kamatama po osnovu poreza na nepokretnost, piše Dan.

S obzirom na to da privremeni stečajni upravnik Miloš Popović nije dobio dokumentaciju na osnovu koje je trebalo da pripremi finansijski izvještaj, sudija Privrednog suda Dragan Vučević je ročište koje je bilo zakazano za četvrtak odložio za kraj januara.

Opština Herceg Novi je pokrenula postupak uvođenja stečaja u kompleks Meljine u dijelu koji do sada nije bio obuhvaćen stečajem.

Kada je pokrenut postupak za uvođenje stečaja, predsjednik Opštine Stevan Katić je kazao da očekuje da Privredni sud proglasi stečaj i u ovom dijelu kako bi se cjelovito rješavao slučaj, a država mogla da na lakši način, ako to bude rješenje, povrati imovinu.

“Cilj je da se proces objedini, a kompleks bolnice zadrži imovinu na cijelom dijelu, kao što je to bilo kada se privatizacija i desila. Očekujemo da se sa državom pronađe adekvatno rješenje i da se taj dio otkupi, da li kroz postupak stečaja ili raskid privatizacije, kako bismo zajedno pravili planove, ne samo kada je opstanak bolnice u pitanju, nego i gradnja i razvoj zdravstva u Herceg Novom”, poručio je Katić.

On smatra da Herceg Novi to zaslužuje.

“Bolnica Meljine je od ključne važnosti, ona mora da se razvija i naš grad mora da ima bolnicu, a ova ima tradiciju”, naveo je Katić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...