fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška organizovanju manifestacija vrijednosti iznad 20 hiljada EUR

Podrška organizovanju manifestacija vrijednosti iznad 20 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja raspisalo je javni poziv za podršku organizovanju manifestacija odnosno festivala vrijednosti iznad 20 hiljada EUR.

Pozivom, koji će biti otvoren 21 dan, odnosno do 26. avgusta, je predviđena dodjela sredstava za pokrivanje dijela troškova organizacije manifestacija odnosno festivala.

Ukupan iznos sredstava po javnom pozivu iznosi 60 hiljada EUR.

Korisnici podrške su organizatori manifestacija odnosno festivala iz nekoliko kategorija – turističke organizacije, sportski savezi, druge asocijacije i udruženja, nevladine organizacije, javne ustanove i drugi subjekti sa statusom preduzeća u Crnoj Gori.

Javni poziv se objavljuje u okviru Programa podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu godinu koji se mora se sprovoditi u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, preporukama i protokolima koji su propisani od Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja u trenutku realizacije manifestacije odnosno festivala.

“U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i nemogućnosti realizacije podržanih manifestacija odnosno festivala, Ministarstvo zadržava pravo da obustavi realizaciju Programa”, navodi se u javnom pozivu.

Program se odnosi i na manifestacije odnosno festivale koji su realizovani u periodu od 1. januara ove godine do dana objavljivanja javnog poziva, zbog kontinuiteta podrške usljed pandemije koronavirusa.

Podnosilac zahtjeva može aplicirati samo sa jednom manifestacijom ili festivalom.

Sredstva se mogu koristiti isključivo za organizovanje manifestacija odnosno festivala koji imaju zabavni, kulturni ili sportski karakter. Program ne uključuje podršku stručnih, tematskih skupova, konferencija i slično.

Sredstva su namijenjena za sufinansiranje troškova nabavke robe i usluga za neposrednu realizaciju manifestacija ili festivala koji doprinose razvoju turističke ponude destinacije.

Sredstva se mogu koristiti za iznajmljivanje opreme kao što je audio i vizualna tehnika i pozornica, kao i za nabavku radnog odnosno potrošnog materijala potrebnog za organizaciju manifestacije odnosno festivala.

Sredstva se mogu koristiti i za iznajmljivanje prostora za održavanje manifestacije odnosno festivala i prevoznih sredstava u svrhu prevoza organizatora i izvođača.

Takođe se mogu koristiti i za troškove smještaja i putne troškove izvođača i saradnika angažovanih na osnovu ugovora, troškove promocije manifestacije odnosno festivala i usluge njenog obezbjeđenja, kao i druge opravdane troškove koji se odnose na neposrednu organizaciju manifestacije ili festivala.

Sredstva se ne mogu koristiti za kupovinu nekretnina, troškove redovnog poslovanja organizatora manifestacije, izradu studija, elaborata, projektne i druge dokumentacije, iznajmljivanje i kupovinu vozila za redovno poslovanje organizatora manifestacije, kancelarijske troškove organizatora i sve druge troškove koji nijesu u vezi sa realizacijom prijavljene manifestacije odnosno festivala.

Najveći iznos sredstava koji se može odobriti je do 20 odsto opravdanih troškova za organizovanje manifestacije, a maksimalan iznos podrške je osam hiljada EUR za pojedinačnu manifestaciju ili festival.

Korisnik je u obavezi da obezbijedi preostali iznos sredstava za realizaciju manifestacije ili festivala.

Sva potrebna dokumentacija može se naći na sajtu Ministarstva.

Zahtjevi sa pratećom dokumentacijom dostavljaju se na adresu Ministarstva, direktno na arhivi tog resora ili putem pošte.

Sredstva će se odobravati projektima prema bodovnoj listi od najvećeg broja bodova naniže, do krajnje raspodjele ukupnog iznosa sredstava. Ako posljednji projekat na bodovnoj listi prelazi ukupni iznos od 60 hiljada EUR raspoloživih sredstava, projekat može dobiti samo dio zahtijevanih sredstava. U tom slučaju potencijalni korisnik će imati mogućnost da povuče zahtjev.

Odluka o odabiru projekata i dodjeli sredstava donijeće se najkasnije u roku od 45 dana od zatvaranja javnog poziva.

Kontakt osoba za sve informacije je Nikola Ražnatović, na mejl [email protected].

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije