fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJavna rasprava o Nacrtu zakona o Kreditno-garantnom fondu

Javna rasprava o Nacrtu zakona o Kreditno-garantnom fondu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je građane, stručnu javnost i sve druge zainteresovane da se do 19. decembra uključe u javnu raspravu o Nacrtu zakona o Kreditno-garantnom fondu Crne Gore.

Nacrt zakona, koji je pripremilo Ministarstvo, stavljen je 30. novembra na javnu raspravu, koja će trajati 20 dana.

Ministarstvo je pozvalo građane, stručnu javnost i sve druge zainteresovane da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju tog akta.

“Nacrt zakona o Kreditno-garantnom fondu Crne Gore će biti dostupan javnosti na internet stranici Ministarstva i portalu e-uprave”, navodi se u saopštenju.

Iz tog Vladinog resora su sve zainteresovane obavjestili da će se okrugli sto povodom Nacrta zakona održati 15. decembra u deset sati u staroj zgradi Vlade.

“Zbog ograničenog broja mjesta obavezna je potvrda prisustva na mejl [email protected]”, dodaje se u saopštenju.

Zainteresovani svoje primjedbe, predloge i sugestije mogu dostaviti Ministarstvu u pisanoj formi na adresu Rimski trg 46, ili na mejl [email protected], na propisanom obrascu.

Ministarstvo će razmotriti sve pristigle komentare, primjedbe i sugestije i nakon toga sačiniti izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

Kreditno-garantni fond će, prema ranijim najavama iz Vlade, dugoročno podržati rast i razvoj privrede.

Zadatak Kreditno-garantnog fonda je da omogući podršku razvoju i jačanju preduzeća, kroz izdavanje garancija na ime obezbjeđenja dijela kredita kojeg banka odobrava korisnicima sredstava po garantnim linijama, u slučaju da korisnici sredstava ne mogu ponuditi adekvatno obezbjeđenje kredita koje banka zahtijeva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije