fbpx
18.1 C
Podgorica
March 23, 2023.
NaslovnicaMINA BusinessDirektora UPC biraju u utorak

Direktora UPC biraju u utorak

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novog direktora Uprave prihoda i carina (UPC) Vlada će izabrati u utorak, potvrđeno je Danu iz više izvora.

Novi direktor UPC trebalo je da bude izabran u četvrtak, ali se to nije dogodilo iz dva razloga. Jedan je što će predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) sa četiri kandidata, koja su u najužem krugu, intervjue uraditi u utorak, na zahtjev jednog od prijavljenih, a drugi je što je veliki broj ministara službeno odsutan.

Vršiteljki dužnosti direktora UPC, Mileni Petričević, u četvrtak je istekao mandat, a s obzirom na to da su do utorka neradni dani, odlučeno je da se intervjui, odnosno formalno upoznavanje MFSS-a sa kandidatima pomjeri za taj dan i da se odmah nakon toga ide ka Vladi sa predlogom za izbor novog direktora.

Na konkursu koji je sprovela Uprava za kadrove, prvorangirani kandidati su pomoćnica direktora UPC, Jelena Đukić i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Rade Milošević, koji su imali isti broj bodova. Na drugom mjestu je Petričević, dok je na trećoj poziciji pomoćnik direktora UPC za velike obveznike Miloš Medenica, potvrđeno je Danu iz Uprave za kadrove.

Milošević i Medenica su funkcioneri Građanskog pokreta URA, kojoj je prema prethodnoj raspodjeli mjesta po dubini, sada, bivše vladajuće koalicije, trebalo da pripadne mjesto direktora UPC. To se, međutim, nije desilo, jer je ministar finansija Milojko Spajić predložio, a Vlada izabrala Aleksandra Damjanovića za vršioca dužnosti direktora.

Nakon šest mjeseci nije mu produžen mandat i v.d. je na šest mjeseci bila Petričević.

Sa njom se Spajić sukobio zbog koncesije za Džek pot, jer Petričević nije donijela mišljenje na zahtjev Džek pota za produženje koncesije. To je rezultiralo odlukom Privrednog suda da Džek pot nastavi da priređuje igre na sreću u kazinu u Bečićima nakon isteka koncesije, bez plaćanja naknade, do završetka sudskog spora koji je pokrenuo protiv države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije