fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBečić: Skupština će podržati socijalni dijalog

Bečić: Skupština će podržati socijalni dijalog

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupština je spremna i otvorena da pruži snažan podsticaj unapređenju socijalnog dijaloga kako bi prava radnika bila adekvatno zaštićena, saopštio je predsjednik parlamenta, Aleksa Bečić.

On se sastao danas sa predstavnicima Unije slobodnih sindikata (USSCG), Srđom Kekovićem, Vukašinom Zogovićem, Željkom Burićem i Ivanom Mihajlović.

Bečić je, u razgovoru sa predstavnicima USSCG, ocijenio da je postojanje Unije od nemjerljivog značaja za sve zaposlene u Crnoj Gori.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Skupštine, bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o složenoj ekonomskoj situaciji izazvanoj koronavirusom, konstatujući neophodnost jačanja socijalnog dijaloga u cilju poboljšanja postojećih otežanih uslova poslovanja zaposlenih.

Bečić je akcentovao da će u fokusu njegovog zalaganja biti sistemsko uređenje pitanja minimalne zarade, dječijeg dodatka, kao i besplatnih udžbenika za sve osnovce u Crnoj Gori.

„Ovim povodom razgovarano je i o aktuelnim zakonskim rješenjima, koja se prevashodno odnose na ekonomski i socijalni položaj građana i zaposlenih“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije