fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrijem povodom odlaska na dužnost druge sekretarke u Ambasadi Crne Gore u...

Prijem povodom odlaska na dužnost druge sekretarke u Ambasadi Crne Gore u Hrvatskoj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina (UPC), Milena Petričević, priredila je prijem Anđeli Darmanović povodom odlaska na dužnost druge sekretarke u Ambasadi Crne Gore u Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu.

„Predstavnici Uprave prihoda i carina, prepoznajući cilj protokolarnog sastanka, ukazali su na potrebu jačanja i intenziviranja već dobrih bilateralnih odnosa dvije susjedne zemlje“, navodi se u saopštenju UPC.

Konstatovano je da je saradnja sa Hrvatskom od izuzetnog značaja za očekivani pristup Crne Gore Evropskoj uniji (EU).

„Darmanović se predstavila i kao raniji član kolektiva Uprave prihoda i carina, nekadašnja Poreska uprava, u periodu od 2015. do 2018. godine, tokom kojeg je bila zadužena za poslove međunarodne saradnje“, navodi se u saopštenju.

Cijeneći svoje iskustvo i angažovanje na Twinning projektu između poreskih uprava Crne Gore i Španije, koji je imao za cilj razmjenu iskustava, tokom današnjeg sastanka usaglašeni su budući modeli potencijalne koristi od Twinning projekata.

„U tom cilju Darmanović je najavila inicijativu pokretanja Twinning projekta između Hrvatske i Crne Gore, jer bi isti donio ogromne benefite UPC, kao i samoj Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Takođe, na sastanku je od načelnika Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja, Dragana Perovića, istaknuta odlična međugranična saradnja, pogotovo na graničnom prelazu Debeli brijeg, kojeg karakteriše značajan intenzitet robnog i putničkog prometa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije