fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrihodi NPCG premašili dva miliona EUR

Prihodi NPCG premašili dva miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prihodi Nacionalnih parkova (NPCG) prvi put u istoriji premašili su dva miliona EUR, sa 80 hiljada posjetilaca više nego rekordne 2019. i čak 140 hiljada više nego prošle godine, saopštio je premijer Dritan Abazović.

“NPCG zaključno sa 20. avgustom ostvarili su prihod od 2,04 miliona EUR, što je apsolutni rekord u istoriji ovog preduzeća. Rezultat je u prihodima neuporediv u odnosu na prethodne godine, veći je skoro 950 hiljada EUR u odnosu na 2019. godinu, kada je iznosio 1,1 milion EUR i za preko milion u odnosu na prošlu godinu, kada je u istom periodu zabilježen prihod od 949 hiljada EUR”, napisao je Abazović na svom profilu na Facebook-u.

Kada je riječ o posjetama, ove godine sve naše nacionalne parkove posjetilo je 459,5 hiljada posjetilaca, što je u poređenju sa rekordnom 2019. više za blizu 80 hiljada, a u odnosu na prošlu zabilježeno je čak 140 hiljada više prodatih ulaznica.

“Kakva pobjeda zelene Crne Gore. Čestitam menadžmentu NPCG na čelu sa Vladimirom Martinovićem, kao i svim promoterima prirodnih ljepota naše države koji su dali nemjerljiv doprinos u ostvarivanju ovakvog rezultata”, rekao je Abazović.

On je poželio svim turistima ugodan boravak u našoj zemlji.

“Nastavljamo sa kampanjom Montenegro365 i brendiramo Crnu Goru kao zelenu destinaciju. Kako je i rečeno – obaranje ukupnog rekorda turističke privrede nikad nije bilo bliže! Na pravom smo putu”, poručio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Zaplijenjeno preko 300 kilograma rezanog duvana

Podgorica, (MINA) – Crnogorska granična policija zaplijenila je više od 300 kilograma (kg) rezanog...