fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPresuda u narednih 30 dana

Presuda u narednih 30 dana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sudija Borjanka Zogović u narednih 30 dana treba da donese presudu u sporu Uprave za šume protiv kompanije “Vektra Jakić”, zbog nepoštovanja koncesija za eksploataciju šuma od 2011. do prošle godine u iznosu od oko 9,5 miliona EUR.

Spor se vodi pred Privrednim sudom.

Uprava traži naplatu od 6,42 miliona EUR i kamate u iznosu od 3,09 miliona EUR, što kompanija “Vektra Jakić” osporava, piše Dan.

Kompanija „Vektra Jakić“ se u postupku branila tvrdnjama da su koncesione naknade obračunavate nezakonito, kao i za zaduživanje kod Poreske uprave za neposječene, nedoznačene i neeksploatisane količine drvne mase.

Uprava za šume je istakla da je „Vektra Jakić“ pokrenula proces reprograma duga, čime su prihvatili tadašnji obračun duga.

Kompaniji „Vektra Jakić“ krajem prošle godine oduzeta je privremena dozvola za korišćenje šuma, koja je donesena na zahtjev kompanije zbog tvrdnji da je koncesioni ugovor iz 2007. godine i dalje na snazi.

Pravna zastupnica kompanije je tražila da se Privredni sud proglasi apsolutno nenadležnim, što je sud odbio.

Osim ovog, vođeno je više sporova i pred Upravnim i Vrhovnim sudom.

Kompanija „Vektra Jakić“ se nalazi u stečaju, a koncesiju za šume u pljevaljskoj opštini koristila je bez plaćanja starog duga. Ova kompanija, čiji je vlasnik Dragan Brković, je najveći dužnik Uprave za šume.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pezeru trofej u Baru

Podgorica, (MINA) - Mesud Pezer pobjednik je jubilarnog, 30. međunarodnog atletskog mitinga Bar 2024. Bacač...