fbpx
32.8 C
Podgorica
August 17, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessPreduzeća da se registruju na elektronski sistem javnih nabavki

Preduzeća da se registruju na elektronski sistem javnih nabavki

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pozvalo je sva preduzeća da se registruju na novi elektronski sistem javnih nabavki koji je počeo da se primjenjuje 1. januara.

Iz Ministarstva su saopštili da će portal javnih nabavki ostati u funkciji samo za započete postupke, koji su na istom objavljeni.

„S obzirom da su naručioci obavezni da sva obavještenja o javnim nabavkama kreiraju i objavljuju putem novog sistema, Direktorat za politiku javnih nabavki obavještava sva preduzeća da je neophodno da se registruju na elektronski sistem javnih nabavki, kako bi mogli pratiti obavještenja i učestvovati u postupcima javnih nabavki“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Registracija se obavlja popunjavanjem registracionog formulara, koji je moguće preuzeti na linku http://www.ujn.gov.me/wp-content/uploads/2021/01/Upustvo-za-popunjavanje-Ponuđači.docx, kao i registracijom na http://cejn.gov.me.

„Neophodno je da podaci unijeti na registracionom formularu i u sistemu, budu istovjetni, kako bi administratori Direktorata odobrili registraciju ponuđača“, rekli su iz Ministarstva.

Ispunjeni formular je potrebno dostaviti poštom, na adresu Direktorata, potpisan i ovjeren od ovlašćene osobe preduzeća, ili u elektronskoj formi, potpisan sertifikovanim elektronskim potpisom na mejl [email protected]

„To je neophodno kako bi glavni sistemski administratori odobrili registraciju i omogućili dalji rad ponuđača u elektronskom sistemu javnih nabavki, o čemu će preduzeća dobiti potvrdu na mejl naveden u registracionoj formi“, dodaje se u saopštenju.

Elektronski sistem javnih nabavki rezultat je projekta Implementacija elektronskog sistema javnih nabavki koji je počeo 2018. godine uz podršku Evropske komisije (EK), a finansiran je iz IPA sredstava.

Najčitanije

ivan vujović, sdp, dritan abazović, vlada, sudski savjet

Vujović: Završni čin Abazovićeve antievropske politike

Podgorica, (MINA) – Neizglasavanje članova Sudskog savjeta je završni čin antievropske politike premijera Dritana...