fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavljaju ponudu na sajmu u Beogradu

Predstavljaju ponudu na sajmu u Beogradu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavlja cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore za naredne mjesece i predstojeću ljetnju turističku sezonu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

NTO u saradnji sa resornim Ministarstvom, predstavlja ponudu zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, od četvrtka do nedjelje.

Delegaciju Crne Gore predvodi ministar turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, koji je istakao važnost nastupa na tom sajmu.

“Međunarodni sajam turizma u Beogradu je jedan od ključnih događaja za promociju turističkih destinacija i pruža platformu za umrežavanje sa stranim partnerima, što doprinosi razvoju turizma i privlačenju stranih investicija. Sajam pruža odličnu priliku turističkim agencijama i privredi da promovišu svoje proizvode posjetiocima”, kazao je Martinović.

Direktorica NTO, Ana Tripković Marković, poručila je da region ostaje vrlo važno tržište za Crnu Goru kao turističku destinaciju jer je riječ o tržištu sa kojeg godinama imamo najbrojnije turiste, što dokazuju statistički podaci.

“Prema podacima Monstata, gosti iz Srbije su na prvom mjestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja. Sa preko 180 hiljada turista u kolektivnom smještaju tokom prošle godine imali smo 56 odsto više turista u odnosu na rekordnu 2019. godine. Time su gosti iz Srbije učestvovali sa čak 14 odsto u ukupnoj sturkturi gostiju u kolektivnom smještaju. Ovi podaci nam govore da moramo imati poseban pristup pri promociji na ovom tržištu“, kazala je Tripković Marković.

Ona je rekla da je posjećenost tokom sajma bila odlična, te da NTO pored sajamskih nastupa očekuje intezivan period promotivnih aktivnosti, koje uključuju i digitalne kanale promocije.

Direktorica Turističke organizacije Srbije (TOS), Marija Labović, ukazala je na važnost saradnje između turističkih organizacija Crne Gore i Srbije.

“Veliki broj naših građana se odlučuje za odmor u Crnoj Gori zbog toga što se tamo osećaju vrlo prijatno. Činjenica je i da veliki broj Crnogoraca često dolazi u neku od destinacija u Srbiji. Vjerujem da su naši dobrosusjedski odnosi i prijateljstvo glavni aduti za porast interesovanja turista iz Srbije za Crnu Goru“, kazala je Labović.

Jedna od posjetiteljki sajma, Sandra Atanasković iz Novog Sada, je poručila da Crna Gora ostaje godinama njena omiljena destinacija.

“Tu su brojne uspomene koje nosim još iz djetinjstva, predivna obala i nevjerovatna priroda, zbog svega toga uvijek se rado vraćam Crnoj Gori. Sigurno ću i ovo ljeto provesti na vašem primorju, a možda uspijem i ranije da dođem i prvomajske praznike provedem negdje u Boki. Crna Gora uspije svake godine da me iznova iznenadi. Odnedavno se bavim planinarenjem, a nevjerovatno je koliko Crna Gora u tom dijelu pruža mogućnosti“, kazala je Atanasković.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu predstavlja vodeći turistički sajam u jugostičnoj Evropi. Sajam je otvoren za posjetioce i javnost i okuplja oko 400 izlagača iz preko 25 zemalja, sa preko 30 hiljada posjetilaca. Pored NTO, na štandu Crne Gore izlažu i strateški partneri NTO nacionalna avio-kompanija Air Montenegro i kompanija One Montenegro, Skijališta Crne Gore i lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta, Ulcinja, Podgorice, Žabljaka, Kolašina, Andrijevice, Bijelog Polja, Mojkovca, Šavnika, Berane i Gusinja, kao i turistička privreda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije