fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili programe podrške IRF-a

Predstavili programe podrške IRF-a

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Investiciono razvojnog fonda (IRF) upoznali su predsjednika Opštine Žabljak, Veselina Vukićevića, sa ovogodišnjim programima podrške te institucije, sa akcentom na projekte očuvanja životne sredine i zelene ekonomije.

Predsjednik Odbora direktora IRF-a, Velizar Kaludjerović i izvršna direktorica, Irena Radović danas su sa saradnicima boravili u radnoj posjeti Opštini Žabljak i obišli privrednike koji su korisnici kreditne podrške IRF-a.

„Na sastanku sa Vukićevićem i njegovim saradnicima bilo je riječi o privrednoj aktivnosti u opštini, predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni, kao i potrebama privrednika povodom prevazilaženja krize izazvane pandemijom“, navodi se u saopštenju IRF-a.

Kaluđerović i Radović upoznali su Vukićevića sa programima podrške za mikro, mala i srednja preduzeća, čija je likvidnost ugrožena usljed negativnog uticaja pandemije.

Predstavnici IRF-a su posjetili vlasnika preduzeća HM Durmitor, Vladimira Kujundžića, koji je iz sredstava IRF-a uspješno realizovao više projekata u oblasti poljoprivrede i turizma u Opštini Žabljak.

Oni su posjetili i gazdinstvo poljoprivrednog proizvođača Vasilija Jakšića, koji je sredstva dobijena putem kreditne podrske IRF-a u više navrata koristio u cilju unapređenja djelatnosti proizvodnje krompira.

„Održan je i sastanak sa direktorom Turističkog centra Durmitor, Marinkom Purićem, na kome je bilo riječi o stanju u turističkom centru, kao i o očekivanjima i izazovima u vezi sa predstojećom ljetnjom turističkom sezonom, imajući u vidu značaj turističkog centra za privrednu aktivnost Žabljaka“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije