fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPraznik da okupi radnike oko proslave a ne radnih obaveza

Praznik da okupi radnike oko proslave a ne radnih obaveza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Praznik rada, koji se obilježava danas, trebalo bi da okupi radnike oko proslave, a ne ispunjavanja svakodnevnih radnih obaveza, zbog čega svi u zemlji moraju biti složni u vezi nužnosti promjena, saopštili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

“Bez zadovoljnih i dobro plaćenih radnika Crna Gora će ostati država iz koje se ide zbog posla i boljih uslova rada a ukoliko izgubimo još jednu generaciju mladih koja ide u inostranstvo ‘trbuhom za kruhom’, neće biti važno ko je vlast a ko opozicija u zemlji, ko je na čelu sindikata a ko poslodavaca”, navodi se u Prvomajskom proglasu SDP-a.

U toj partiji su kazali da su čvrsto uvjereni da su bolje plate i uslovi rada nužnost i potreba do koje se može doći zajedničkom aktivnošću.

Iz SDP-a su, čestitajući građanima praznik, naveli da je godina koja je protekla između dva praznika rada pokazala da se združenim aktivnostima građana, sindikata i opozicionih političkih partija mogu ostvariti male, ali mjerljive i značajne uspjehe.

“Tako je poslije pet godina borbe, zahvaljujući desetinama hiljada potpisa koje je SDP prikupila na štandovima i on lajn, brojnim skupštinskim inicijativama naših poslanika, kao i značajnim medijskim pritiskom povećana minimalna plata sa 193 na 222 EUR”, rekli su iz SDP-a.

U SDP-u traže da se plata poveća na minimalnih 250 EUR, a narednih godina da taj iznos mora ići i preko 300 EUR, ukoliko se žele sačuvati radnici u Crnoj Gori.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije