fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoziv za nominaciju šampiona regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi

Poziv za nominaciju šampiona regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi

Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – Savjet za regionalnu saradnju (RCC) i Savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Austrije (BMEIA) nagradiće pojedinca ili organizaciju za doprinos regionalnoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi tokom prošle godine.

Oni su pozvali sve zainteresovane da nominuju svog favorita za nagradu Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek.

“Koji pojedinac ili organizacija su, po vašem mišljenju najviše doprinijeli unapređenju regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi tokom prošle godine, vođeni evropskim vrijednostima i principima? Ako znate nekoga, pravo je vrijeme da ga nominujete”, navodi se u saopštenju RCC-a.

Nominacije su otvorene do 17. maja, a stručni žiri će odlučiti o dobitniku nagrade. Međutim, postoje određeni kriterijumi koje nominovana osoba, odnosno organizacija mora ispuniti. Dobitnik nagrade mora prisustvovati svečanosti na kojoj će mu nagrada biti uručena.

“Dobitnik prestižnog priznanja će primiti finansijsku nagradu u iznosu od pet hiljada EUR na svečanosti dodjele koja će se održati zajedno sa godišnjim sastankom Savjeta za regionalnu saradnju u junu ove godine. Dodatne prednosti su i veća vidljivost rada i doprinosa dobitnika nagrade, čime će njihovo djelovanje postati zapaženije, a time i relevantnije”, rekli su iz RCC-a.

Šampion regionalne saradnje je godišnja nagrada koju je RCC uveo u februaru 2013. godine povodom svoje pete godišnjice. U saradnji sa BMEIA, prošle godine, ime nagrade je promijenjeno u Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek, čime je posthumno odata počast dr Buseku koji je bio specijalni koordinator Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu, prethodnika Savjeta za regionalnu saradnju, ali i odani pobornik Zapadnog Balkana i strastven zagovornik integracije regiona u Evropsku uniju.

Više informacija o uslovima za nominaciju, žiriju, vremenskom rasporedu procesa izbora, kao i druge informacije i prednosti za nagrađene možete naći na sljedećem linku Savjeta: https://www.rcc.int/championofregionalcooperation

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije