fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoziv građanima da glasaju za vizuelni identitet nacionalnog brenda

Poziv građanima da glasaju za vizuelni identitet nacionalnog brenda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je građane da do 29. novembra učestvuju u javnom glasanju za izbor vizuelnog identiteta nacionalnog brenda Crne Gore.

Ministarstvo je pozvalo sve građane da glasaju za predlog koji smatraju najadekvatnijim da predstavlja nacionalni brend.

Anketa je dostupna na linku https://forms.gle/rj1Kpoky4pvthRvN6

Predlozi rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda Crne Gore predstavljeni su na internet stranici Ministarstva, na linku https://www.gov.me/clanak/izbor-vizuelnog-identiteta-nacionalnog-brenda-poziv-za-javno-glasanje

Ministarstvo je, kao nosilac politike nacionalnog brendiranja, u obavezi da, u skladu sa Strategijom razvoja nacionalnog brenda od prošle do 2026. godine, ali i Zakonom o nacionalnom brendu, definiše vizuelni identitet nacionalnog brenda Crne Gore.

“Imajući u vidu značaj samog procesa, ali i važnost uključivanja akademske zajednice u isti, u cilju njegovog uspješnog okončanja, nakon obavljenih konsultacija sa univerzitetima Crne Gore, Mediteran i Donja Gorica, definisan je model saradnje na izradi predloga rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda”, navodi se u saopštenju.

Predmetni model podrazumijevao je da studenti sa svakog univerziteta budu angažovani na izradi predloga rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda Crne Gore, pod vođstvom profesora, okupljenih u takozvane mentorske timove.

Svaki univerzitet je dao predlog članova mentorskih timova, a studenti su odabrani po pozivnom konkursu koji je završen u avgustu ove godine.

Ukupno tri radna studentska i tri mentorska tima bila su u obavezi da izrade po jedan predlog rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda i da ih dostave Ministarstvu do 31. oktobra.

Predmetni predlozi predstavljeni su 10. novembra žiriju za izbor pobjedničkog rješenja vizuelnog identiteta nacionalnog brenda, a jedan glas u žiriju uzeće i građani.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije