fbpx
19.8 C
Podgorica
March 25, 2023.
NaslovnicaMINA BusinessPotvrdili najviše standarde iz oblasti bezbjednosti informacija i zaštite privatnosti

Potvrdili najviše standarde iz oblasti bezbjednosti informacija i zaštite privatnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – One Crna Gora posluje po najvišim standardima kada je riječ o bezbjednosti informacija i zaštite privatnosti, potvrdila je međunarodna akreditaciona kompanija Quality Austria kroz proces resertifikacije.

“Stoga, kvalitet poslovanja ove kompanije usklađen je sa međunarodnim ISO standardima 27001 i 27701”, navodi se u saopštenju kompanije.

Standard ISO 27001 obuhvata informatički, administrativni i fizički aspekt bezbjednosti informacija, a One ispunjava njegove zahtjeve još od 2016. godine.

Takođe, One je i jedna od prvih crnogorskih kompanija koja u svakodnevnom radu posluje po standardima ISO 27701, čiji je fokus na zaštiti podataka o ličnosti prema EU GDPR regulativi. On predstavlja uvjerenje o pouzdanosti i pruža istinski međunarodni pristup zaštiti privatnosti kao proširenju informacione bezbjednosti.

Menadžer za bezbjednost i vođa tima za proces sertifikacije u kompaniji One, Ljubomir Dujović, kazao je da su još jednom kroz proces resertifikacije dokazali usaglašenost njihovog poslovanja sa međunarodnim standardom i odgovarajućim zakonodavstvom u oblasti bezbjednosti informacija.

ljubomir dujović
foto: One

“To podrazumijeva sistemsku zaštitu u oblasti informacione bezbjednosti, smanjenje rizika od gubitka informacija, odgovornost svih zaposlenih u organizaciji za bezbjednost informacija, ali i povećan ugled i povjerenje kod naših korisnika”, rekao je Dujović.

Dujović je objasnio da kompanija One posjeduje interne procedure koje odgovaraju najvišim standardima, te da je kao organizacija u svakom trenutku spremna da odgovori na potencijalne rizike, a da pri tom značajnije ne mijenja svoj način rada.

„Potvrdom ovih sertifikata dokazujemo svoju posvećenost stvaranju kulture bezbjednosti informacija i zaštite privatnosti. Informacije kojima raspolažemo i upravljamo čuvaju se i obrađuju u skladu sa najboljom industrijskom praksom, dok interni procesi i upravljanje rizicima u domenu bezbjednosti informacija i zaštite privatnosti u potpunosti prate zahtjeve standarda”, naveo je Dujović.

Prema njegovim riječima, ono za šta su dobili posebnu pohvalu je izuzetan timski rad, kojim su potvrdili spremnost da reaguju u svim situacijama, i što je najvažnije, kontinuitet u pružanju vrhunske usluge korisnicima.

Kompanija One je od ranije sertifikovana i po standardima ISO 9001 i ISO 14001 koji se odnose na sistem menadžmenta kvalitetom u cilju kontinuiranog poboljšanja poslovnih procesa i organizacije, te zaštitu životne sredine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

paramont

Polovičan učinak Paramonta na turniru u Nišu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice sa polovičnim učinkom...