fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotvrđena ispravnost odluke o preuzimanju trajekne linije

Potvrđena ispravnost odluke o preuzimanju trajekne linije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podatak da profit od trajektne linije Kamenari-Lepetane za prvih 100 dana otkad je počela naplata iznosi dva miliona EUR, potvrđuje ispravnost oduke da tu liniju preuzme država, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta URA.

Premijer Dritan Abazović je saopštio da je država za prvih 100 dana otkad je počela naplata od trajektne linije Kamenari-Lepetane prihodovala 3,23 miliona EUR.

“Sa druge strane, rashodi u tom periodu iznose oko 900 hiljada EUR, a odnose se pretežno na gorivo, zarade zaposlenih, amortizaciju, zakupe, adaptaciju obale. To znači da je čisti profit od trajektne linije preko dva miliona EUR, odnosno, za prvih 100 dana je deset puta veći nego što je bio dok su braća Ban upravljala trajektnom linijom”, navodi se u saopštenju.

Ti podaci, kako smatraju, još jednom potvrđuju ispravnost odluke Abazovića, Vlade i Morskog dobra da trajektnu liniju Kamenari-Lepetane preuzme država.

“Na taj način novac od tog biznisa, koji na godišnjem nivou, sada je već jasno, oko par miliona EUR, sliva se u džepove svih građana, a ne u džepove privilegovanih pojedinaca koje je bivši režim u proteklih gotovo 20 godina častio na desetine bolnica, škola, vrtića i puteva”, rekli su iz URA-e.

Oni su kazali da je propaganda da je preuzimanje trajektne linije od države loš posao koja je dolazila od određenih struktura bliskih bivšem režimu, ali nažalost, i od dijelova nekih novih partija, ovim podacima razbijena na najsitnije komadiće, jer brojke su neumoljive.

“Još jednom čestitamo svima koji su doprinijeli da država vrati ono što je oteto od građana. A podsjećamo da trajektna linija nije jedino što je Vlada predvođena sa Abazovićem vratila u državno vlasništvo, već su tu i Željezara, Luka Budva i Pine, kao i akcije Luke Bar i Elektroprivrede”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...