fbpx
19.8 C
Podgorica
October 3, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessPotrošnja u avgustu na nivou julske

Potrošnja u avgustu na nivou julske

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Korisnici elektrodistributivnog sistema u avgustu su preuzeli ukupno 271,11 miliona kilovatg sati (kWh) električne energije, što je na nivou julske potrošnje.

Iz Crnogorskog elektrodistibutivnog sistema (CEDS) saopšteno je da je u avgustu tri odsto više u odnosu na energiju preuzetu tokom istog perioda prethodne godine.

Najviše električne energije, oko 34 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada, Tuzi, Zete i Cetinja.

„Očitano je ukupno 403,57 hiljada brojila ili 94 odsto od ukupnog broja. Neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni. Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto“, navodi se u saopštenju.

Ekipe Sektora za održavanje su u avgustu realizovale 2,25 hiljada intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 186 hiljada EUR.

Na distributivnu mrežu je tokom avgusta priključeno 554 novih korisnika.

Tokom avgusta izvođeni su 145 hiljada EUR vrijedni radovi gradnje trafostanice Konik – Stari Aerodrom III. U istom periodu su bili aktuelni postupci javnih nabavki za devet projekata čija je vrijednost procijenjena na oko 837 hiljada EUR, od čega će najviše sredstava biti izdvojeno za izgradnju trafostanice 10/0,4 kV Nova 4 sa priključnim 10kV vodom, u podgoričkoj opštini.

„Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 204 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 339 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma“, precizira se u saopštenju.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 428 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije