fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan Memorandum o saradnji UCG i Plantaža

Potpisan Memorandum o saradnji UCG i Plantaža

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rektor Univerziteta Crne Gore (UCG) Vladimir Božović i direktor kompanije Plantaže Igor Čađenović, potpisali su danas Memorandum o saradnji koji predstavlja temelj za buduće zajedničke aktivnosti u oblasti poljoprivrednih i tehničko-tehnoloških nauka.

Potpisnici sporazuma su se složili da će buduća saradnja Univerziteta i Plantaža biti realizovana u cilju unapređenja strateškog razvoja, inovacija i naučnog napretka u Crnoj Gori.

Saradnja će biti ostvarena kroz niz ključnih inicijativa u kojima će biti intenzivirana saradnja između članica Univerziteta koje sprovode istraživanja u oblasti poljoprivrednih i tehničko-tehnoloških nauka i Sektora za razvoj kompanije Plantaže.

“Najintezivnija saradnja se očekuje sa Biotehničkim fakultetom UCG, koji svojim istraživanjima, zajedno sa Plantažama, doprinosi razvoju vinogradarstva i vinarstva, a osim nastavnog i naučno-istaživačkog dijela, ima i svoju proizvodnju grožđa i vina”, navodi se u saopštenju UCG.

Sinergijom nauke i struke, Univerzitet i Plantaže aktivno će učestvovati u međunarodnim i nacionalnim programima, čime će se podržati razmjena znanja, ideja i resursa, te omogućiti stvaranje veza sa drugim relevantnim institucijama i stručnjacima u ovoj oblasti.

“Pored toga, saradnja će se ogledati kroz pružanje ekspertize i podrške u razvoju strateških planova, izradi studija i programa za projekte u poljoprivredi i tehnologiji, kao i planiranje i realizaciju zajedničkih projekata”, dodaje se u saopštenju.

Kompanija Plantaže posjeduje licencu za obavljanje naučno-istraživačke djelatnosti u oblasti poljoprivrednih nauka i predstavlja pozitivan primjer povezivanja nauke i privrede.

Potpisnici Memoranduma će u budućnosti, kroz zajedničke promotivne aktivnosti, informisati javnost o svojoj daljoj saradnji na ostvarenju ciljeva proklamovanih u Memorandumu.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i dekanica Biotehničkog fakulteta Božidarka Marković i direktor pravnog sektora Plantaža Goran Milić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Zaplijenjeno preko 300 kilograma rezanog duvana

Podgorica, (MINA) – Crnogorska granična policija zaplijenila je više od 300 kilograma (kg) rezanog...