fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPosjeta skijalištu jedna od najboljih u protekloj deceniji

Posjeta skijalištu jedna od najboljih u protekloj deceniji

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Posjeta skijalištu na Žabljaku jedna je od najboljih u protekloj deceniji, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije (TO) Vanja Krgović Šarović.

“Na samom skijalištu imamo jako dobru posjećenost i veoma dobru prodaju ski pasova, pa možemo reći da će, kada je u pitanju samo skijalište, ova sezona ostaviti jednu veliku prepoznatljivost kao jedna od najboljih u prethodnoj deceniji”, kazala je Krgović Šarović za agenciju Mediabiro.

Ona je rekla da su na Žabljaku zadovoljni špicom zimske turističke sezone.

Vremenske prilike su naklonjene sezoni, a skijalište radi punim kapacitetom.

“Ističem posjećenost skijališta, jer je to glavni generator zimskog turizma na Žabljaku. Posebno smo zadovoljni posjetom za vrijeme novogodišnjih praznika, kada je Žabljak tradicionalno zaista bio jako popunjen”, rekla je Krgović Šarović.

Prema njenim riječima, nakon praznika su imali blagi pad u prilivu turista, dok je jednodnevna posjeta u porastu.

Krgović Šarović je rekla da im, kada je sezona u pitanju, ide u prilog i produženje zimskog raspusta, jer su porodice njihova glavna ciljna grupa tokom zimske turističke sezone.

Kada su u pitanju epidemiloške mjere, Krgović Šarović je objasnila da one jesu jednim dijelom uticale na posjetu.

“Posebno su se odrazile na ugostitelje, odnosno na kafe barove zbog raznih limita i ograničenja. U jednom trenutku smo imali malo zahtjevniji ulazak u Crnu Goru, što je naravno uticalo na priliv turista iz Srbije, koji su na drugom mjestu kada je u pitanju turistička struktura tokom zimskog perioda”, objasnila je Krgović Šarović.

Ona je dodala da, kada sumiraju utiske, očekuju i u nastavku dobru turističku sezonu, koja će umnogome zavisiti od vremenskih prilika.

TO Žabljak se ove godine opredijelila za jednu povoljnu cjenovnu politiku, što znači da su mnogi ugostiteljski objekti, odnosno hoteli, znatno spustili cijene usluga.

U ovom trenutku na Žabljaku hoteli sa četiri zvjezdice u svojoj ponudi imaju noćenje sa doručkom već za 24 EUR.

“I na skijalištu Savin kuk takođe imamo primamljive cijene. Za turiste koji prijave svoj boravak imamo dodatni popust – jednodnevni ski pas iznosi deset EUR, naravno uz popuste kada su u pitanju višednevne karte”, rekla je Krgović Šarović.

Menadžer Ski centra Durmitor, Darko Šljivančanin, takođe smatra da ovaj centar trenutno broji zadovoljavajući broj skijaša, kao i ostalih posjetilaca.

“Ski centar Durmitor raspolaže sa jednim nacionalnim restoranom, kafe barom i lounge barom, koji je ove godine otvoren. Definitivno možemo reći da je ovo rekordna godina kada je u pitanju posjećenost naših ugostiteljskih objekata”, rekao je Šljivančanin.

On je napomenuo da se ski oprema može dobiti po cijeni od sedam EUR za djecu, odnosno deset EUR za odrasle.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije