fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPopović: Povlačim Predlog zakona o elektronskim komunikacijama

Popović: Povlačim Predlog zakona o elektronskim komunikacijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potpredsjednica Skupštine, Zdenka Popović, povukla je kao ovlašćeni predlagač Predlog zakona o elektronskim komunikacijama.

Ona je saopštila da povlači predloženo zakonsko rješenje nakon konsultacija i razgovora sa potpredsjednikom Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksom Bečićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom ekonomskog razvoja Nikom Gjeloshajem, kao i ministrarkom evropskih poslova Maidom Gorčević, a imajući u vidu stav Evropske komisije.

Popović je navela da s tim u vezi paralelno ukazuje na posljedice nedošenja tog zakona.

„Prvo, Agencija je od 28. decembra ostala bez svog Savjeta, jer je članovima istekao treći nezakoniti mandat. Uz to, ne postoji zakonska mogućnost da im se on ponovo produži“, rekla je Popović.

Ona je dodala da, prema važećem zakonu, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine raspisuje javni konkurs, te se procedura za izbor novog Savjeta ne može okončati prije aprila ili maja.

„Da zaključim, bez obzira što smatram da se radi o dobrom zakonskom rješenju, sa željom da dam određeno vrijeme da se Evropska komisija upozna sa prednostima ovog zakona, kao i sa posljedicama njegovog nedonošenja, a imajući u vidu da se uskoro očekuje predlaganje novog Zakona o eletronskim komunikacijama od resornog ministarstva i Vlade, povlačim predlog kako ne bi dozvolili da se manipuliše stavovima Evropske komisije od političkih subjekata unutar zemlje“, zaključila je Popović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije