fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPolaznicima obuka dodijeljeni sertifikati

Polaznicima obuka dodijeljeni sertifikati

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Polaznicima obuka Unije poslodavaca (UPCG) dodijeljeno je danas 35 sertifikata.

“Uz teorijski dio, polaznici dvomjesečnog ciklusa obuka posebno korisnim izdvojili su novousvojena znanja i vještine koje su im ekspertkinje UPCG prenijele putem simulacije određenih poslovnih situacija, pokaznih vježbi i konkretnih primjera praktičnih rješenja”, navodi se u saopštenju UPCG.

Događaj je organizovala UPCG, u saradnji sa Glavnim gradom, a u sklopu projekta prekogranične saradnje competenceNET, čiji je UPCG implementator u Crnoj Gori.

“Menadžeri malih i srednjih preduzeća, zaposleni, kao i nezaposlene osobe koje su željele da unaprijede svoju konkurentnost na tržištu rada, uspješno su završili dva ciklusa besplatnih obuka na teme Marketing i marketinški alati i Upravljanje projektnim ciklusom koje su održane u ovom i prošlom mjesecu, u prostorijama Centra kompetencija Podgorica”, navodi se u saopštenju.

Oba programa snimljena su u formi webinara koji će uskoro biti dostupni i online, uz besplatan pristup i za sve zainteresovana iz Crne Gore.

Tokom realizacije projekta competenceNET, UPCG je posebno ponosna na prvi crnogorski softver za upravljanje EU projektima koji je izrađen specijalno za potrebe obuke Upravljanje projektnim ciklusom.

Polaznicima obuke UPCG je obezbijedila i pravo na korišćenje tog softvera.

Predstavnik UPCG, Slobodan Milatović, zahvalio se Glavnom gradu Podgorica koji je od prvog dana podržao inicijativu UPCG o osnivanju Centra kompetencija Podgorica.

“Polaznicima obuka UPCG pružena je prilika da usvajaju nova znanja kroz moderan način konzumacije sadržaja, kao i da razvijaju svoje sposobnosti u okruženju koje karakterišu dinamična predavanja, praktične vježbe, grupni rad i pristup najnovijoj opremi koju čine pametna tabla, 20 računara, pet 3D štampača”, rekao je Milatović.

Šef Biroa za podršku biznis zajednici Glavnog grada, Vladimir Rajčić, kazao je da su UPCG i Glavni grad na vrijeme prepoznali da je širenje i dijeljenje znanja preduslov preduzetničkog i sveopšteg privrednog razvoja u Crnoj Gori.

“Sa tom misijom je uspostavljen Centar kompetencija Podgorica, kao i brojni programi obuka koje se u njemu organizuju”, dodao je Rajčić.

Svjesni da marketing i upravljanje projektima predstavljaju nezaobilazan dio savremenog poslovanja, ekspertkinje UPCG Ljubica Kostić-Bukarica i Lidija Brnović kreirale su dva odvojena programa obuka koji su za sve polaznike realizovani potpuno besplatno.

“Kroz tri trening modula, polaznici obuke o marketingu naučili su kako da koristite nove metode u otkrivanju i privlačenju kupaca, prilagode proizvod odnosno uslugu kupcima, koriste marketinške alate i kreiraju usluge i proizvode u odnosu na potrebe kupaca, a sve u cilju uspostavljanja dugoročno održivih odnosa“, kazala je Kostić-Bukarica.

Najčitanije

Lovćen pobjednik Kupa

Podgorica, (MINA) - Rukometaši Lovćena pobjednici su Kupa Crne Gore. Lovćen, koji je ove sezone...