fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPokrenuta platforma #DobroJeTo za pomoć sugrađanima koji vode mali biznis

Pokrenuta platforma #DobroJeTo za pomoć sugrađanima koji vode mali biznis

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Digitalna platforma pod nazivom Dobro je to kreirana je s ciljem da se, tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa, pomogne malim preduzećima i lokalnim zanatlijama da prevaziđu aktuelne poteškoće u radu.

„Riječ je o projektu podrške i solidarnosti zahvaljujući kom će svaki pojedinac moći da pruži konkretan doprinos oporavku društva, pomažući opstanak radnje svoga sugrađanina koja u novonastalim okolnostima otežano ili uopšte ne posluje“, navodi se u saopštenju.

Vrijednost projekta prepoznalo je Ministarstvo ekonomije i pružilo podršku njegovoj realizaciji, kao i mala i srednja preduzeća.

„Web sajt #DobroJeTo nudi listu prijavljenih mikro i malih preduzeća razvrstanih u nekoliko kategorija u odnosu na djelatnost koju obavljaju. Posjetilac brzo, u nekoliko jednostavnih koraka može da pronađe zanatliju iz svog kvarta, frizera, cvjećara, vulkanizera, obućara, omiljeni lokal, kozmetičara i kupi vaučer za njegove usluge u vrijednosti od pet, deset ili 20 EUR“, navodi se u saopštenju.

Potom dobija kupon u istoj vrijednosti, koji će moći da iskoristi čim se ukinu aktuelne mjere zabrane poslovanja. Na taj način dobija odloženu uslugu i neodložnu zahvalnost, odnosno pomaže najugroženijem dijelu crnogorske privrede u duhu domaće tradicionalne solidarnosti.

„#DobroJeTo nastao je kao neprofitna inicijativa da se, pored implementacije zvaničnih paketa podsticaja i mjera pomoći, dodatno i još neposrednije olakša poslovanje manjih poslodavaca koji su podjednako važan pokretački dio privrede, da se omogući njihov opstanak i preduprijedi gašenje radnih mjesta“, dodaje se u saopštenju.

Osim građana koji već od danas mogu dati svoj doprinos, moguće je da se projektu besplatno priključe i na platformu registruju sva zainteresovana registrovana mikro i mala preduzeća.

Prijavni obrazac, kao i sve informacije za poslodavce i građane nalaze se na www.dobrojeto.me. Za inicijativu i realizaciju projekta zadužena je kompanija Amplitudo.

„Dočekajmo budućnost zajedno. Dobro je to“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Lovćen pobjednik Kupa

Podgorica, (MINA) - Rukometaši Lovćena pobjednici su Kupa Crne Gore. Lovćen, koji je ove sezone...