fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijePodrška nabavci opreme velike vrijednosti za turizam

Podrška nabavci opreme velike vrijednosti za turizam

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma pozvalo je domaća mikro, mala i srednja preduzeća da podnesu prijave za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija u turizmu i ugostiteljstvu, posebno za programsku liniju namijenjenu nabavci opreme velike vrijednosti za turizam.

Iz MERT-a je saopšteno da pravo učešća u toj programskoj liniji imaju registrovana mikro, mala i srednja preduzeća.

„Ova inicijativa podržava nabavku nove opreme za primarne ugostiteljske objekte koji pružaju usluge smještaja i pripremanja hrane, pića i napitaka, u skladu sa Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu“, navodi se u saopštenju.

MERT će odobriti refundaciju dijela troškova u iznosu do 40 odsto opravdanih troškova bez poreza na dodatu vrijednost (PDV), pri čemu iznos ne smije biti manji od osam hiljada EUR niti veći od 80 hiljada EUR. Vrijednost opreme se kreće u rasponu od 20 hiljada EUR do 200 hiljada EUR, neto fakturisane vrijednosti.

Za privredna društva u čijoj osnivačkoj strukturi u vlasništvu od 100 odsto učestvuju osobe ženskog pola i/ili osobe koje imaju do 35 godina starosti, kao i za privredna društva koja su registrovana i obavljaju djelatnost u jedinicama lokalnih samouprava sa indeksom razvijenosti do 100 odsto, refundacija će iznositi do 50 odsto opravdanih troškova bez PDV-a, u iznosu od deset hiljada do 100 hiljada EUR.

„Očekujemo da će ova inicijativa doprinijeti razvoju turizma i ugostiteljstva u Crnoj Gori, stvarajući nove mogućnosti za lokalna preduzeća“, rekli su iz MERT-a.

Opširnije informacije o ovom javnom pozivu može se pronaći na linku https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-ucesce-u-postupku-dodjele-sredstava-za-programsku-liniju-za-nabavku-opreme-velike-vrijednosti-za-turizam i https://biznis.gov.me/poziv/programska-linija-za-nabavku-opreme-velike-vrijednosti-za-turizam

„Za dodatne informacije i detalje o postupku prijave građani se mogu obratiti putem elektronske pošte na adresu [email protected]“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije