fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočetak maja novi rok za završetak radova na auto-putu

Početak maja novi rok za završetak radova na auto-putu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi rok za završetak radova na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare je početak maja, saopštili su iz kompanije Monteput i dodali da je razlog kašnjenja nedostatak opreme za održavanje.

Iz Monteputa su kazali da je prethodno rukovodstvo kasnilo s nabavkom vatrogasne i opreme za zimsko održavanje auto-puta, ali da je procedura u toku, prenosi portal RTCG.

Direktor Monteputa Milan Ljiljanić rekao je za TVCG da su započeti postupci javnih nabavki i da je jedan broj tendera u pripremi.

“Preuzeli smo sve neophodne aktivnosti za nabavku opreme koja će omogućiti nesmetano otvaranje i funkcionisanje auto-puta”, saopštio je Ljiljanić.

Prdsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prije nešto više od mjesec je obišao gradilište auto-puta i poručio da želi da on bude spreman 15. januara, pred zimsku turističku sezonu.

Međutim, i iz Komisije za tehnički pregled, koja bi trebalo da izda upotrebnu dozvolu za auto-put, poručuju da je pred njima dosta posla, imajući u vidu složenost objekta. Oni očekuju da će do maja auto-put makar biti pušten u probni rad.

“Jasno je da neke od posljednjih aktivnosti mogu ostati kratko i djelimično nezavršene, ali ako su članovi Komisije uvjereni da je izgrađeni objekat siguran, ovo prelazno rješnje puštanja u probni rad može biti korisno”, naveli su predstavnici Komisije u saopštenju.

Nakon nabavke neophodne opreme, u Monteputu vjeruju da se ne mogu pojaviti novi propusti koji bi ponovo odgodili otvaranje auto-puta.

“Pošto je auto-put u završnoj fazi, svi veći propusti i greške su već otkriveni i otklonjeni. Sad postoji manji broj sitnih grešaka koje su normalne za ovakav put i koje prevazilazimo. Želim da naglasim da je objekat kao cjelina impresivan i kvalitetan”, poručio je Ljiljanić.

Prva dionica auto-puta, od Podgorice do Kolašina, duga je 42 kilometra. Njena izgradnja počela je 2015, a bilo je planirano da bude završena do 2019. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije