fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočelo glasanje za najbolji tim SIA programa

Počelo glasanje za najbolji tim SIA programa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konkurs za Nagradu za društvene promjene /Social Impact Award/ (SIA) ulazi u završnu fazu, koja podrazumijeva izbor pobjednika glasovima online zajednice.

Iz SIA su objasnili da svi zainteresovani do kraja mjeseca mogu na sajtu https://montenegro.socialimpactaward.net/ glasati za svog favorita, odnosno za tim koji, prema njihovoj ocjeni, ima najbolji projekat društvenog biznisa i najveći potencijal da riješi konkretan društveni problem.

Glasovima online zajednice biće odabran jedan pobjednički tim, dok će preostala tri odabrati stručni žiri nakon finalnih prezentacija u oktobru.

Prethodno je odabrano deset finalista, koji su zavrijedili priliku da rade na sebi i razvoju svojih ideja u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award.

Ideje koje su izabrane da budu dio finalnog procesa su Prezla, osNovčić, Shoesse – cipele za slijepe ili slabovide osobe, Accessible Montenegro, Komunumo, EDmental, Apopol, Second mall, BioINForming i Igraj.me.

Na ceremoniji dodjele nagrada, koja će u oktobru biti organizovana u The Chedi Luštica Bay hotelu, tri najbolje ideje će proglasiti i stručni žiri, sačinjen od predstavnika akademske i biznis zajednice, profesionalaca i eskperata iz različitih oblasti.

“One će dobiti mentorsku podršku za realizaciju ideje, bespovratni početni kapital u iznosu od po 1,5 hiljada EUR koji uz programsku podršku obezbeđuje Erste banka. Pored toga, osvajaju i putovanje na međunarodni SIA samit koji se ove godine održava u Beču“, navedeno je u saopštenju.

Na ceremoniji će biti proglašeni i rezultati glasanja online zajednice, a tim koji bude imao najveći broj glasova dobija priliku da zajedno sa svojim kolegama otputuje u Beč i stekne dodatna znanja i iskustva koja će im značiti pri realizaciji njihove ideje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije