fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočela zimska sezona na kolašinskim skijalištima

Počela zimska sezona na kolašinskim skijalištima

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Na oba kolašinska skijališta, državnom Kolašin 1600 i privatnom Kolašin 1450 u subotu je počela zimska turistička sezona.

U Ski-centru Kolašin 1600 su sve staze spremne za sezonu pa su od subote svakodnevno na raspolaganju ljubiteljima skijanja. Na Žabljaku, međutim, još čekaju prve goste.

Hotelijeri su zadovoljni bukingom za Novu godinu, a za poslije, kažu, vidjeće, jer se sve rezerviše u par dana, piše Pobjeda.

Prvi zvanični turistički dan na Bjelasici i u Kolašinu, protekao je u pravom zimskom ali i turističkom ambijentu. I planina i grad u bijelom, dovoljno snijega na Bjelasici da se staze urede za skijaške ukuse ali i sami grad sa „bijelim pokivačem“ koji ne pravi probleme u saobraćaju, ali ukrašava i stvara prvu zimsku impresiju.

Prepuni parking ispred hotela Bjanka, ali i početak i najava gužve pred ostalim malim hotelima i privatnim pansionima.

Najveću potvrdu uspješnog prvog zimskog turističkog dana, ispisalo je više stotina gostiju na Ski-centru Kolašin 1600 i Ski-centru Kolašin 1450.

Direktor Skijališta Crne Gore, Đuro Milošević, bio je zadovoljan što prvi dan sezone protiče u pravom zimskom ambijentu.

“Bilo je i mećave, bio je pravi zimski kolašinski i bjelasički dan. Put do skijališta je dobro očišćen a gosti su se uželjeli skijanja. Prvog dana sezone na Ski-centru Kolašin 1600 u funkciji su bile staze uz žičaru K8. Počelo je testiranje žičare K 7 tako da ubrzo očekujemo još 10,5 kilometara novih staza i samim tim spajanje Ski-centra Kolašin 1600 i Ski-centra Kolašin 1450″, rekao je Milošević.

On je kazao da će tada biti spojene Viline vode i Troglava sa stazama na preko 2000 metra nadmorske visine.

“Gostima je u ponudi i rentiranje nove opreme, a od sljedećeg vikenda i pokretna traka sa poligonom za početnike”, najavio je Milošević.

Turistička i skijaška adresa Jezerine, odakle je počelo skijaško osvajanje Bjelasice, takođe je u subotu počela zimsku turističku sezonu.

Ski-centar Kolašin 1450 je za goste otvorio šestosjed Viline vode, sve staze koje on pokriva bile su u funkciji, potvrio je Vukota Popović, najavljujući dobru sezonu i na ovom skijalištu.

Gosti i skijaši na Jezerinama i na Ski-centru Kolašin 1600, bili su razlog zadovoljstva direktora Turističke organizacije Kolašina, Aleksandra Vlahovića.

“Najava otvaranja Ski-centra Kolašin 1600 i Ski-centra Kolašin 1450, privukla je prve veće grupe gostiju u Kolašin. Vremenske prilike nam idu na ruku tako da sa optimizmom očekujemo početak zimske sezone. Cijene usluga i smještaja su na prošlogodišnjem nivou ali uz značajno unaprijeđen kvalitet tako da je uspostavljen potrebni odnos cijene i ponude”, kazao je Vlahović.

On je naveo da, u cilju što bolje posjećenosti, zajedno sa Opštinom Kolašin, planiraju da od 25. decembra organizuju Novogodišnji bazar na Gradskom trgu za koji im je kućice za korišćenje ustupila Jasmina Salihović.

“Taj sadržaj smo planirali kao mogućnost dodatne ponude da gosti imaju i tu ponudu u gradu. Takođe ćemo, radi smanjenja gužve na putu ka skijalištima, organizovati subvencionirani autobuski prevoz od centra grada do skijališta. Promotivna cijena će iznositi jedan euro a počeće da saobraća 31. decembra”, kazao je Vlahović.

On tvrdi da prema informacijama koje dobijaju od hotelijera i izdavaoca privatnog smještaja za period novogodišnjih i božićnih praznika pa sve do sredine januara vlada izuzetno veliko interesovanje i dobar buking smještajnih kapaciteta.

“Najveći broj gostiju koji je rezervisao smještaj su domaći i iz zemalja regiona”, rekao je Vlahović.

Tradicionalno, kako je dodao, veliko interesovanje vlada među gostima iz Albanije tako da su oni napravili veliki broj rezervacija ali imamo i rezervacije iz Srbije, Bosne i Hrvatske.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu odrađena promocija i marketinška kampanja u cilju povećanja broja posjetilaca.

“U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom odrađenene su studijske posjete turoperatera i novinara iz Albanije, Turske, Francuske i Mađarske kojima je predstavljena ponuda grada. Takođe bili smo na sajmu u Tirani obzirom da kod njih vlada veliko interesovanje za Kolašin zimi”, naveo je Vlahović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije