fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPažljivo sagledati načine izlaska na međunarodno finansijsko tržište

Pažljivo sagledati načine izlaska na međunarodno finansijsko tržište

Podgorica, Marakeš, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora, u uslovima globalne neizvjesnosti, mora pažljivo sagledati opcije i načine izlaska na međunarodno finansijsko tržište, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića sa predstavnicima investicionih banaka.

Damjanović se, drugog dana jesenjeg zasjedanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (SB) u Marakešu, sastao sa predstavnicima investicionih banaka – BancTrust &Co Investment, JP Morgan, MUFG Bank i Societe Generale.

“Damjanović je upoznao sagovornike iz bankarskog sektora sa finansijskim i ekonomskim izgledima Crne Gore, nakon čega je detaljnije razgovarano o stanju na finansijskim tržištima i mogućnostima obezbjeđivanja finasiranja Crne Gore na međunarodnom tržištu kapitala”, navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da je potrebno nastaviti sa dosadašnjom odgovornom politikom upravljanja javnim dugom u funkciji stvaranja neophodne rezerve, kako bi se, u narednom periodu, blagovremeno izmirile obaveze koje Crna Gora ima prema međunarodnim povjeriocima.

“Do kraja ovogodišnjeg zasjedanja, tim koji predvodi Damjanović očekuje još niz sastanaka sa predstavnicima vodećih svjetskih finansijskih institucija, bankarskog sektora i bilateralnih susreta sa predstavncima zemalja članica”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije