fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOve sezone realizuju devet letova na relaciji Kairo - Podgorica

Ove sezone realizuju devet letova na relaciji Kairo – Podgorica

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ove sezone bi na relaciji Podgorica – Kairo trebalo da bude realizovano devet letova, dok se naredne godine, ukoliko bude obezbijeđena podrška države, očekuje njihov veći broj, saopštio je predstavnik Montenegro Tourist Servicea, Miloš Bulatović.

“Ideja nam je da naredne godine, ukoliko budemo imali podršku države, letovi startuju u predsezoni, početkom maja, da letimo do kraja oktobra i tako povećamo broj letova”, kazao je Bulatović, prenosi Media biro.

U Podgoricu su u utorak, avionima kompanije Air Montenegro, sletjeli prvi putnici iz Egipta. Čarter let je realizovan u saradnji sa turoperatorom Tishoury toursom iz Kaira i agencijom Montenegro Tourist Service DMC, a za ovu sezonu je planirano njih devet, odnosno svakog utorka do 20. septembra.

“U utorak smo imali priliku da dočekamo prvi čarter iz Kaira. Njihov dolazak smo relalizovali u saradnji sa Tishoury toursom iz Egipta, jednom od najvećih agencija u Kairu, sa kojom smo počeli saradnju prije pet mjeseci i tom prilikom kreirali jedan turistički paket za Crnu Goru”, objasnio je Bulatović.

On je kazao da će do septembra imati svakog utorka čarter letove na relaciji Podgorica – Kairo, na kojima će se prevesti oko 1,45 hiljada putnika.

Predstavnik Tishoury toursa, George Ghobrial, kazao je da se raduje saradnji Egipta i Crne Gore.

“Nadam se da će vize biti ukinute za turiste iz kairskog podneblja tokom cijele godine”, rekao je Ghobrial.

Na prvom letu iz Kaira među 180 putnika bilo je i 80 najboljih sub-agenata, kao i novinari i influenseri iz Egipta koji će u okviru takozvanog FAM trip-a u narednim danima boraviti u Crnoj Gori i utiske o prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima prenijeti preko medija i društvenih mreža u Egiptu.

FAM trip je velika priprema i početak promocije Crne Gore na tržištu Egipta, koje ima 103 miliona stanovnika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije