fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsumnjičeni da su ovjerili isprave sa lažnim podacima

Osumnjičeni da su ovjerili isprave sa lažnim podacima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici policije su u Podgorici, Bijelom Polju, Beranama, Nikšiću i Kotoru podnijeli nadležnim državnim tužiocima krivične prijave protiv 18 osoba, osumnjičenih da su ovjerili isprave sa lažnim podacima zbog likvidacije preduzeća, čime su oštetili budžet za 110,92 hiljade EUR.

Iz Uprave policije je saopšteno da je deset osoba osumnjičeno da je počinilo deset krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, dok je njih osam osumnjičeno za šest krivičnih djela falsifikovanje službene isprave.

„Osumnjičeni su, kako se sumnja, ta krivična djela počinili tako što su u svojstvima osnivača i izvršnih direktora preduzeća naveli notare da ovjere neistinite izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje su te firme imale prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi (PU)“, navodi se u saopštenju.

Oni su, kako se dodaje, takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebili kao istinite prilikom podnošenja zahtjeva PU za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije kompanija čiji su osnivači, pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema budžetu od 110,92 hiljade EUR.

Službenici Uprave policije su sproveli mjere i radnje u okviru plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljene trgovine i krijumčarenje, u okviru operativne akcije Evazija.

Najčitanije

Demokrate predlažu obeštećenje za bivše radnike drvoprerađivačke industrije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Klub poslanika Demokrata uputiće u skupštinsku proceduru predlog zakona o obeštećenju...