fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryOstvarili više od tri miliona EUR transportnih prihoda

Ostvarili više od tri miliona EUR transportnih prihoda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Montekargo je ove godine ostvarila transportne prihode nešto veće od tri miliona EUR, što je osam odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštio je izvršni direktor kompanije, Muradif Grbović.

On je rekao Pobjedi da je to željezničko preduzeće upravo ugovorilo sa Hbis grupom Srbija, koja gazduje smederevskom željezarom, prevoz 30 hiljada tona rude gvožđa.

„Tokom naredne godine može se očekivati prevoz 120 hiljada tona ove rude za ovu kompaniju iza koje stoji kineski kapital, od čega Montekargo može očekivati prihod od 1,1 milion EUR“, kazao je Grbović.

Prema njegovim riječima, rast u prometu robe željeznicom rezultirao je većim obimom prevoza lima, rude boksita i otpadnog gvožđa.

On je dodao da postoji niz uticaja na takvo poslovanje, a neki od njih su promjene na tržištu (ponude i tražnje) i efikasnost poslovanja.

„Mjera uticaja na ostvarenje što povoljnijih cijena na tržištu, jedan je od programa koji je u praksi rezultirao ostvarenjem poslovnih ciljeva. U novim uslovima koji se označavaju erom ,,ekonomije znanja“, ljudski i ostali intelektualni resursi tretiraju se vrlo važnim“, naveo je Grbović.

On je saopštio da je ove godine prevezeno 551 hiljada tona, dok je u istom periodu prošle godine prevezeno 540 hiljada tona.

„Prema podacima koje posjedujemo, ugovorenim poslovima koji obećavaju, očekivanjima od tržišta, poslovima koji treba da se realizuju u drugom dijelu godine, očekujemo nastavak trenda rasta“, rekao je Grbović.

On je precizirao da su ove godine prevezli 280 hiljada tona rude boksita, 90 hiljada tona čeličnog lima, zatim 19,01 hiljada putničkih autobila fiat, 40 hiljada tona otpadnog gvožđa i 33 hiljade tona ostalih roba za razne komitente.

„Najznačajniji partneri sa kojima poslujemo duži niz godina su Uniprom metali za koga prevozimo rudu boksita iz Nikšića za Luku Bar, Hbis grupa koja gazduje smederevskom željezarom, za koju prevozimo čelični lim u tranzitu kroz Crnu Goru za Luku Bar, zatim firma Mosolf Automotive Railwey za koju prevozimo fiat automobile na relaciji Srbija – Luka Bar“, kazao je Grbović.

On je naveo da je povećanje obima i vrijednosti usluga prevoza omogućilo blagovremenije izmirenje tekućih obaveza u poslovanju, naročito obaveze prema ostalim željezničkim preduzećima u Crnoj Gori.

Najčitanije