fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOrganizuju prvi CBCG FinTech Hackathon

Organizuju prvi CBCG FinTech Hackathon

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centralna banka (CBCG), u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka Crne Gore organizuje prvi CBCG FinTech Hackathon na temu Budućnost digitalnih bankarskih i platnih servisa u Crnoj Gori.

CBCG FinTech Hackathon, četrdesetosmosatno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a, sa posebnim akcentom na digitalno bankarstvo i digitalna plaćanja, biće održan od 22. do 24. oktobra.

“Pravo učešća na hakatonu imaju crnogorski državljani koji su uključeni u projekte koji se tiču fintech-a ili imaju inicijalnu ideju o tome kako bi se ova oblast mogla unaprijediti”, navodi se u saopštenju.

Žiri će od pristiglih prijava, odabrati pet timova, sačinjenih od tri do pet članova, koji će dobiti mogućnost da se takmiče za nagrade.

Tri tima, koja, po odluci stručnog žirija, prezentuju najbolje ideje, osvojiće nagrade u iznosu od tri hiljade EUR za prvu, dvije hiljade EUR za drugu i hiljadu EUR za treću nagradu.

Prijava za hakaton će biti dostupna na fintechhub.cbcg.me od 1. septembra do 15. oktobra.

CBCG organizacijom hakatona nastoji da promoviše i podstakne inovacije u domenu digitalnog bankarstva, te da i na ovaj način da svoj doprinos finansijskoj edukaciji u oblasti digitalnih bankarskih i platnih servisa.

„CBCG Fintech Hackathon takođe ima za cilj da podstakne kreativne i inovativne ideje za primjenu savremenih tehnologija u bankarskom poslovanju, sa posebnim fokusom na domen otvorenog banakrstva i platnih usluga“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu