fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpština Bar raspisala javni poziv za podršku razvoju zanatstva

Opština Bar raspisala javni poziv za podršku razvoju zanatstva

Bar, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar raspisala je drugi javni poziv za učešće u programu za podršku razvoja zanatstva kroz finansijsku podršku u lokalnoj samoupravi.

Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 18 hiljada EUR i predstavljaju dio sredstava koji nije raspodijeljen po prvom javnom pozivu.

Sredstva su opredijeljena budžetom Opštine Bar. Najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom projektu iznosi dvije hiljade EUR.

“Pravo da se prijave imaju zanatlije koje su registrovane u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, odnosno preduzetnici i preduzeća u skladu sa Zakonom o zanatstvu, kojima je pretežna djelatnost obavljanje jednostavnog ili složenog zanata, odnosno registrovane zanatlije koje imaju prijavu za obavljanje zanatske djelatnosti podnijetu Sekretarijatu za privredu Opštine Bar, kao i nezaposleni sa prebivalištem u Baru”, navodi se u pozivu.

Odobreni projekat se finansira u iznosu koji ne može biti manji od 80 odsto od iznosa sredstava navedenog u prijavi. Ukoliko u osnivačkoj strukturi preduzeća u vlasništvu učestvuju osobe ženskog pola ili osobe koje imaju do 30 godina, odobreni projekat se finansira u iznosu od 100 odsto opravdanih troškova.

Sredstva se dodjeljuju u svrhu započinjanja sopstvenog biznisa za sve potencijalne zanatlije, unapređenja postojećeg poslovanja registrovanih zanatlija i otvaranja novih radnih mjesta.

Finansijska sredstva se mogu koristiti za nabavku opreme, alata i repromaterijala, za promociju zanata kroz učešće na sajmovima, kao i za obuke i edukacije u vezi sa troškovima konkretnih zanatskih djelatnosti.

Javni poziv za učešće u programu otvoren je 30 dana od objavljivanja i dostupan je na web sajtu Opštine Bar.

Dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na drugi javni poziv mogu se dobiti putem e-maila [email protected], putem telefona 030/301-430 i 030/301-470, a ukoliko je potrebno i u kancelariji Sekretarijata za privredu (kancelarija br.126 i 139) svakog radnog dana od osam sati i 30 minuta do 14 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije